avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decizie primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decizie primar

Lucrez la o regie autonoma de servicii publice aflata in subordinea consiliului local al orasului. De curand s-a infiintat o societate de gospodarire urbana care administreaza domeniul public si privat al orasului, tot subordonata consiliului local.
Am primit o decizie de la primarul orasului prin care se constituie o comisie, formata din 5 persoane, 3 angajate la primarie si 2 la regie, una din acestea doua fiind eu. Comisia se ocupa de “receptia si certificarea lucrarilor si serviciilor prestate conform contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciilor de utilitate publica si administrare a domeniului public si privat” al primariei orasului de catre societatea de gospodarire urbana. Deasemenea, comisia va confirma documentele de plata in privinta legalitatii, realitatii si regularitatii.
Prima mea intrebarea mea este: este legal ca angajati din afara primariei, angajati ai unei societati, fie ea regie in subordinea consiliului local, sa faca parte din aceasta comisie si sa receptioneze lucrari de care nu au habar, nu le-a comandat si mai mult, sa confirme documentele de plata in privinta legalitatii, realitatii si regularitatii?
A doua intrebare: este legal ca primarul sa ia o decizie in privinta mea si sa-mi dea o dispozitie direct, eu fiind angajat al unei regii, care are statut de societate, chiar daca aceasta regie este subordonata consiliului local pe care acesta il conduce? Regia are un director si un consiliu de administratie, are personalitate juridica.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 09:46, 16 Noiembrie 2010
In situatia in care regia unde va desfasurati activitatea este subordonata autoritatii publice locale,primarul detine limta de competenta sa dispuna decizii in sarcina angajatilor din subordine
daca regia respectiva, este in subordinea Consiliului Local ( si asa trebuie sa fie), primarul nu va poate delega in nici un fel, la nimic, pentru ca nu sunteti angata lui.
ca singura posibilitate, primarul poate sa va includa in acea comisie, daca ati fost desemnata in acest sens( la solicitarea scrisa a primarului), de catre directorul regiei, in subordinea caruia va aflati.
legea nr. 215/2001
"ART. 73
Consiliile locale pot înfiinţa şi organiza instituţii şi servicii publice de interes local în principalele domenii de activitate, potrivit specificului şi nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale şi în limita mijloacelor financiare de care dispun.
ART. 74
(1) Numirea şi eliberarea din funcţie a personalului din cadrul instituţiilor şi serviciilor publice de interes local se fac de conducătorii acestora, în condiţiile legii.
(2) Numirea şi eliberarea din funcţie a personalului din aparatul de specialitate al primarului se fac de primar, în condiţiile legii.
ART. 75
Funcţionarii din cadrul instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi din cadrul aparatului de specialitate al primarului se bucură de stabilitate în funcţie, în condiţiile legii." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie semnare factura? Lielena Lielena Lucrez la o regie autonoma aflata in subordinea unui consiliu local. Am fost nominalizata printr-o decizie a primarului intr-o comisie de receptie a lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Situatii de incompatibilitate? ABANA ABANA O persoana incadrata in munca ,intr-o functie de conducere (sef serviciu ) in cadrul unei institutii subordonate Consiliului judetean : a. este considerat ... (vezi toată discuția)
Angajare regie autonoma simona_j simona_j Buna ziua! Cum se fac angajarile in cadrul unei Regii Autonome - prin numire sau concurs? As dori , de asemenea, sa stiu baza legala care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)