Cursul de schimb valutar, este cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderarii, acesta este valabil pentru persoanele care au luat fiinta in cursul anului 2007 sau care au fost infiintate anterior aderarii si au depasit plafonul in 2007. Pentru anii urmatori, cursul de schimb valutar utilizat pentru calculul plafonului, este cursul comunicat de BNR la inceputul fiecarui an calendaristic. Altfel spus o sa utilizati cursul BNR de la data de 01.01.2008
acesta este un mesaj, pe care eu l-am citit tot in acest forum cred ca dateaza de prin 2008, si ma face sa ma intreb daca este valabil sau nu, pt ca eu am dat doar de "cursul valutar la data aderarii" in codul fiscal.
Ma intereseaza acest subiect deoarece firma mea risca sa devina platitoare de tva.
inca o intrebare:
firma e infiintata la 31.08.2010. anul fiscal se calculeaza de la 31.08.2010 (adica 4 luni) sau se adauga si august si reiese ca sunt 5 luni??? sau se calculeaza de la 01.09.2010?:">
mda, nu m-am exprimat corect.
cineva mi-a spus ca suma de 119.000 ron se imparte la 12 luni calendaristice ,si ce rezulta se inmulteste cu nr lunilor care curg de la data infiintarii firmei(31.08.2010). astfel se obtine plafonul care nu ar trebui depasit pana la sfarsitul anului 2010.
adica:
119.000/12 =9.92
apoi:
9.92x 4 luni=39.68, rezultand ca plafonul este de 39.68.
mie personal mi se pare o prostie, pt ca in codul fiscal si in norme nu se vb de asa ceva, ci doar de plafonul de 119.000 ron.
cu riscul de a parea stupida,va mai cer si dvs. lamuriri
"Cineva" are dreptate.
Cititi cu atentie, Art 152 alin 5 din Cf prevede acest lucru. Eu as considera 5 luni pt ca tot la acel articol se spune ca fractiunea de luna se considera luna intreaga.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plafon tva
talmacel
Buna ziua,
Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro.
Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)