Buna ziua. va deranjez cu urmatoarea situatie pentru care va rog sa-mi acordati lamuririle necesare: sunt insarcinata in 2 luni (sarcina gemelara) iar din primul moment in care am aflat ca sunt insarcinata am luat decizia schimbarii locului de munca din ratiuni personale. mentionez ca aceasta schimbare am facut-o fara a avea nici o zi de intrerupere a activitatii in cartea de munca- va rog sa-mi spuneti daca acest fapt imi poate dauna in calculul celor 75 % (?) / ultimele 12 luni pentru cei doi ani de crestere a copiilor;
De asemenea as avea nevoie sa stiu daca in cazul in care se va pune problema unui concediu pentru risc maternal pana la data nasterii (foarte probabil in cazul meu) ce valoare a salariului se va considera pt respectiva perioada de concediu in calculul indemnizatiei pt cei 2 ani, intrucat am inteles (va rog sa-mi confirmati daca este corect) ca in aceasta perioada angajatorul nu mai vireaza nici un fel de contributii statului si in plus statul imi transmite spre incasare prin intermediul angajatorului 75% din salariul net al ultimelor 6 luni.
Buna ziua
1. Nu va afecteaza. Adeverinta cu cele 12 luni o sa fie eliberata din ambele locuri astfel incat sa fie completate cele 12 luni.
2. Valoarea va fi cea calculata pentru concediu de risc maternal. E 75% din media veniturilor brute pe ultimile 6 luni inaintea de luna cu medicalul.
multumesc pentru raspunsuri insa as vrea sa-mi spuneti ce venituri se vor calcula pentru cele , sa zicem, 4 luni de concediu medical, in final, la calculul indemnizatiei de crestere a copilului...se va considera 0 pentru ca in aceasta perioada a "cotizat" statul si nu angajatorul sau se va considera valoarea pe care o primesc....
Concret se va calcula: salariul meu net de 800 lei x 8 luni +0 (aferent concediului de risc maternal considerand maximul de 4 luni) x 0.75 / 12
sau
800 lei x 8 luni + 600 lei x 4 luni (aferent concediului de risc maternal considerand maximul de 4 luni) x 0.75 / 12
sau ALTA VARIANTA ?