avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de prestari servicii sau contract de munca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de prestari servicii sau contract de munca part-time

buna ziua
sunt cenzor la o asociatie de locatari. as dori sa stiu ce fel de contract imi recoman dati sa inchei cu asociatia de proprietari: contract de prestari servicii sau contract de munca part-time?
precizez ca sunt membru al asociatiei de proprietari.
va multumesc. o zi buna
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:47, 17 Noiembrie 2010
Niciunul, nicialtul.
Trebuie sa incheiati un contract de mandat deoarece sunteti ales de proprietari pe postul de cenzor.

Ca cenzor trebuie sa cunoasteti foarte bine Legea 230/2007 si HG 1588/2008 pe care le puteti gasi in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Conform
Art 33 (2) din L nr 230/2007 Cenzorul sau cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat,conform hotararii adunarii generale a proprietarilor,la data adoptarii begetului anual de venituri si cheltuieli
pentru contractul de mandat se platesc contributii sociale?
si eu stiam de contract de mandat, numai ca administratorul mi-a inmanat un contract de prestari servicii ( sa-l completez eu ), alticineva mi-a zis de contract de munca part-time .
cei de la finante-pitesti au aprobat si ei contractul de prestari servicii.(inca nu l-am depus la finante am fost doar sa intreb)
contractul de mandat banuiesc ca nu e acelasi lucru, cu contractul de prestari servicii?
@alimik,
Am inteles, pana acum clar doar, ca sunteti proprietar membru al asociatiei.
Dar dumneavoastra ati fost ales de adunarea generala sau nu?
Daca ati fost ales de proprietari in adunarea generala trebuie sa faceti un contract de mandat pe care-l semnati dumneavoastra si presedintele asociatie.
Daca nu ati fost ales de adunarea generala faceti contract de prestari servicii, semnat de dumneavoastra si presedinte.
In ambele situatii nu are ce cauta in discutie administratorul.
In ambele situatii contractul (de mandat sau de prestari servicii) se intocmeste in 2 exemplare, unul la asociatie si unul la dumneavoastra.
In ambele situatii contractul se inregistreaza doar la asociatie si nicaieri in alta parte (finante, ITM, Primarie...).
Este insa o diferenta de care trebuie sa tineti neaparat seama intre cele 2 contracte: daca aveti studii de specialitate, puteti incheia contract de prestari servicii pentru cenzorat (nefiind ales de adunarea generala); daca ati fost ales de adunare nu trebuie sa aveti decat studii medii si nu neaparat de specialitate, putand incheia acel contract de mandat, pentru ca vecinii v-au mandatat.
In ce situatie va aflati, ca sa putem sa mai avansam cu discutia mai concret?
Situatia este urmatoarea: am fost aleasa de adunarea generala fara ca eu sa fiu prezenta la sedinta. Nu stiu ce s-a discutat la sedinta, cati locatari au fost prezenti, daca s-a intocmit vreun proces verbal, etc.
Cert este ca incepand cu luna iunie am inceput sa verific actele asociatiei, mai bine zis o parte din ele deoarece administratora nu binevoieste sa-mi prezinte toate actele, decat daca i le cer si atunci cu greu.
In luna iunie am redactat un proces verbal in care am specificat faptul ca incepand cu data de 1 iunie , in urma propunerii adunarii generale, preiau functia de cenzor al asociatiei. Procesul verbal a fost intocmit in 2 exemplare si semnat de catre presedinte.
Nici pana in prezent nu s-a intocmit nici un fel de contract, de aceea am apelat la dvs. pentru ca nu stiu daca acel contrcat de prestari servicii pe care mi l-a inmanat administratora este bun. Odata cu contractul de prestari servicii mi-a fost inmanata si declaratia 020 ( completata si semnata de catre administratora ) , in care s-a bifat la un momentdat rubrica " Drepturi de proprietate intelectuala". Nu inteleg care mai e treaba si cu declaratia asta dar ... deocamdata trebuie sa lamuresc problema contractului. Asociatia este una cu probleme ( restantieri, acte prost intocmite sau deloc intocmite, etc ).
Ca o concluzie si ca raspuns la intrebarea dvs. sunt cenzor cu studii de specialitate, ales de adunarea generala.
Astept raspusul dvs. pentru care va multumesc
O zi buna

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie locatari - titlu onorific, fara remuneratie, cenzor - contract cu pfa DanMariusDan DanMariusDan Daca presedintele unei Asiciatii de Proprietari nu are pretentii salariale, presteaza munca fara a fi remunerat se mai intocmeste contract de mandat?, sau este ... (vezi toată discuția)
Salariati ContSters143510 ContSters143510 Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: In conditiile actuale Asoc. de Proprietari pot incheia legal cu numai contracte de ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)