avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de prestari servicii sau contract de munca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de prestari servicii sau contract de munca part-time

buna ziua
sunt cenzor la o asociatie de locatari. as dori sa stiu ce fel de contract imi recoman dati sa inchei cu asociatia de proprietari: contract de prestari servicii sau contract de munca part-time?
precizez ca sunt membru al asociatiei de proprietari.
va multumesc. o zi buna
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:47, 17 Noiembrie 2010
adriantot a scris:

In ambele situatii contractul se inregistreaza doar la asociatie si nicaieri in alta parte (finante, ITM, Primarie...).


Potrivit prevederilor OPANAF nr 1338/2008 pentru aprobare procedurii privind indrumarea si asistenta contribuabililor de catre organele fiscale,in conformitate cu prevederile pct 68 alin h) din Normele metodologice date in aplicarea art 55 din L nr 571/2003 privind Codul fiscal ,cu modificarile si completarile ulterioare,
aprobate prin HG nr 44/2004 in vederea impunerii sunt asimilate salariilor :
indemnizatiile ,primele si alte asemenea sume acordate membrilor alesi =presedinte ,cenzor din cadrul asociatiilor de proprietari/locatari
Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente au obligatia de a depune o declaratie privind venitul realizat la organul fiscal competent,
pentru fiecare an fiscal,pana la data de 15 mai inclusiv a anului urmator celui in care a realizat venitul
@ynocentta,
Trebie desigur amintit ca in conformitate cu regulamentul circulatiei pe drumurile publice, circulatia autovehiculelor se face pe partea dreapta in Romania.
Apoi, cenzorul trebuie sa achite cotizatia la CECAR si taxa pe cladiri, masini..., ca orice roman...
Si putem continua la infinit numai ca aici era vorba despre felul contractului ce trebuie incheiat pentru a indeplini misiunea de cenzor al unei asociatii.
Declaratii depunem mereu, lunar, trimestrial, semestrial, anual..., dar contractul se face si se inregistreaza asa cum am spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie locatari - titlu onorific, fara remuneratie, cenzor - contract cu pfa DanMariusDan DanMariusDan Daca presedintele unei Asiciatii de Proprietari nu are pretentii salariale, presteaza munca fara a fi remunerat se mai intocmeste contract de mandat?, sau este ... (vezi toată discuția)
Salariati ContSters143510 ContSters143510 Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: In conditiile actuale Asoc. de Proprietari pot incheia legal cu numai contracte de ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)