avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal_70 zile spitalizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal_70 zile spitalizare

Buna ziua!Am si eu o intrebare.Un prieten de al meu a avut o altercatie cu un tip pe care in momentul respectiv nu l cunostea.Intr o anumita seara s au adunat mai multi in fata blocului, au consumat bauturi alcoolice...la un moment dat a aparut respectivul X, care s a bagat in discutie cu ei.I s a spus in mod repetat sa paraseasca grupul,a plecat...dupa care grupul a plecat intr o alta parte fiind urmati din nou de X. I s a spus din nou sa plece de catre Y,acesta nu a vrut...si a primit un pumn in fata de la Z. grupul de baieti au primit amenzi pentru consumare de bauturi alcoolice in spatii publice,pe care le au achitat. Domnul X a depus plangere la Politia Romana, martorii au fost chemati sa dea declaratii, doar ca...domnul X fiind in stare de ebrietate in aceea seara nu si a adus aminte persoana care l a lovit.Nu a stiut ca a fost domnul Z si a dat vina pe domnul Y. Trebuie mentionat ca victima a obtinut un certificat medical pe o perioada de 70 de zile de spitalizare, facandu i se o operatie la mandibula. Intrebarea mea este urmatoare...ce pedeapsa i se p-oate aplica domnului Y, dat fiind ca victima sustine sus si tare ca Y este cel vinovat.Va multumesc pentru timpul accordat!
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 17:44, 15 Noiembrie 2010
Poate fi aplicata suspendarea conditionata a executarii pedepsei , in caz ca nu exista antecedente penale sanctionata cu o pedeapsa mai mare de 6 luni si instanta de judecata aprecieaza ca respectivul condamnat isi va schimba conduita fara privare de libertate .

O alta individualizare a pedepsei o reprezinta suspendarea conditionata sub supraveghere, cand pedeapsa aplicata este de cel mult 4 ani .
( totodata, in sarcina dumneavostra vor fi stabilite obligatii pe care va trebui sa le respectati, altminteri, poate fi , suspendarea pedepsei poate fi revocata. Una dintre ele poate fi aceea de a nu intra in contact cu partea vatamata sau persoane apropiate acesteia )
Pentru vatamare corporala grava, cu 70 de zile de ingrijiri, va trebui ca avocatul dvoastra sa lupte pentru o pedeapsa cu suspendare
Da, 70 de zile de ingrijiri medicale (care nu se confunda cu zilele de spitalizare), reprezinta extrem demult! Atat de mult incat incadrarea faptei se face pe vatamare corporala grava, iar o eventuala impacare a partilor nu mai poate opera!
Exista posibilitatea sa se dea o pedeapsa cu suspendare, dar acets fapt reprezinta un deziderat greu de atins avand in vedere circumstantele faptei.
Trebuie sa angajati un avoocat bun care sa se lupte pentru caz. De retinut ca se poate cere si o contraexpertiza (fata de numarul de zile de ingrijiri) dar doar in anumite conditii.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile ...in cazul unui penal nikolos nikolos la 5 victime cu 55 zile med.legala si 1 cu 90 zile plus un deces asiguratorul este din spania si auto avea asigurare calatori in cazul unui accident ... (vezi toată discuția)
Accident cu victimă (alcool la volan) Marinus84 Marinus84 Buna ziua Numele meu este Stoica Marian si data de 13.09.2017 am avut un accident cu victima din vina mea avand alcolemia 0,20. Victima a fost transportata ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)