avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata CAS la conventie civila
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata CAS la conventie civila

Daca am contract de munca la o firma si mai am si o conventie civila la alta firma, trebuie sa platesc CAS si pt. conventia civila?
scuze, stiam ca guvernul le-a facut, ma revoltam si eu :)
multumesc mult pentru sfaturi
O parere , eu as opta pentru actul juridic care imi confera un venit mai mare.Foarte multi patroni merg pe conventie civila, decat pe un c.i.m. cu timp partial.
Explicatie: Conventia mea civila este la o asociatie de proprietari, ca administrator. Am facut conventie ca sa nu-i incarc pe ei cu plata taxelor, ca m-am gandit ca nu are rost. Si in plus evitam si toate cozile de pe la depineri declaratii. Insa acum astia nu se mai satura de taxe si ne incurca si pe noi. :(
Dar dupa cum vezi nu scapam de taxe si impozite:((
Daca tot se plateste atatea taxe si impozite pentru o conventie civila , nu inteleg de ce nu poate constitui si vechime in munca activitatea depusa in baza unui asemenea act#-o .... asa mai le dam de munca celor de la itm .....:))

Buna ziua . Sunt somer dar colaborez cu un IFN si in urma acestei colaborari obtin o indemnizatie (sau venit brut ? ) lunar de 225 lei. Care sunt retinerile care trebuie facute pe statul de plata al acestei indemnizatii ? Se aplica si deducere personala sau nu ? Dar IFN-ul ce impozite si taxe va plati ca urmare a platii acestei indemnizatii ? Trebuie sa declar acest venit la cas sau nu ?
Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2008
arexuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce contributii plateste un jurist? urzika urzika Buna ziua, Sunt proaspata licentiata a Facultatii de drept si am incheiat un contract de preastari servicii pe perioada determinata (pana voi intra in ... (vezi toată discuția)
Conventii civile andradaa andradaa Buna ziua , as avea si eu o intrebare ? Stie cineva pentru un administrator de bloc angajat in baza unei conventii civile care conform ordonantei 82/2010 ... (vezi toată discuția)
Conventie civila pentru femeie de serviciu cami64 cami64 Buna ziua, In situatia in care asociatia de proprietari incheie o conventie civila cu femeia de servici ,aceasta beneficiaza de vechime in munca, incepand cu ... (vezi toată discuția)