avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare RADET

Buna ziua ! Am o mare problema. In luna august 2010 am inceput demersurile pentru debransare si montarea unei centrale de apartament. Am obtinut acordul vecinilor, sus,jos,stanga,dreapta si apoi am adresat o cerere catre Asociatia de proprietari, pentru obtinerea acordului. Dupa o luna si jumatate am obtinut , in sfarsit acordul de la asociatie, cu mentiunea ca este de principiu, adica pentru acord definitiv , asociatia imi solicita o serie de masuri pe care va trebui sa le iau. In fine, voi reveni la acestea. Buun... Pe scurt , contactat firma de gaze, obtinut acord acces la coloana de gaze existenta, depus cerere de debransare la RADET Buc. , intocmit proiect de debransare da catre o firma si obtinut Referat tehnic RADET. Intre timp , inainte de a se incepe furnizarea caldurii in sistemul centralizat, am efectuat propriu-zis debransarea radiatoarelor de la coloane si am instalat centrala termica cu toata instalatia de apa aferenta, care de atunci este in presiune. Inca nu am proiectul de gaze avizat, drept pentru care centrala inca nu functioneaza. Acum, am solicitat Sectiei de termoficare de care apartin, sa vina un reprezentant legal si sa constate debransarea efectiva de la coloanele de incalzire ale radiatoarelor si debransarea de la instalatia de apa calda de consum. Pe data de 08 noiembrie 2010, reprezentantul RADET, a efectuat constatarea debransarii si a intocmit procesul verbal. In momentul in care s-a solicitat semnatura si stampila asociatiei , presedintele acesteia a refuzat sa-si de acceptul, ba mai mult a si scris pe procesul verbal ca debransarea s-a facut ilegal fara acceptul asociatiei. Acum vin si spun ca am semnaturile membrilor asociatiei in procent de 50% +1(chiar mai mult). Problema este ca eu nu voi putea fi scoasa de la plata cotelor de intretinere privind caldura. Am corespondenta scrisa cu asociatie de locatari prin care m-am angajat ca voi plati toate cheltuielile ce reprezinta parti comune, in conformitate cu legislatia in vigoare. Si cu toate acestea, presedintele asociatiei se opune cu indarjire sa-mi dea acordul.
Va rog frumos spuneti-mi ce pot face, pentru ca sunt cu nervii la pamant.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:07, 15 Noiembrie 2010
mhlnagoda a scris:

......................... Dupa o luna si jumatate am obtinut , in sfarsit acordul de la asociatie, cu mentiunea ca este de principiu, adica pentru acord definitiv , asociatia imi solicita o serie de masuri pe care va trebui sa le iau. ...............

Acordul acela nu a fost in scris?
Ba da , este scris.
Pai si-atunci? Inseamna ca sunteti indreptatita legal sa fiti scoasa de la plata caldurii cu exceptia partii "la comun".
Daca nu intelege sa respecte legea, atunci ii puteti deschide proces pentru "obligatia de a face", adica de a va recunoaste conditiile de deconectare indeplinite si in consecinta de a va scoate de la plata caldurii.

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa comunice temeiul legal pe care isi intemeiaza punctul de vedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)