avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluari imobiliare incorecte
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluari imobiliare incorecte

Un domn inginer evaluator mi-a evaluat o casa de vacanta nerespectand majoritatea din indicatiile din standardele internationale de evaluari imobiliare. N- a socotit uzura, valoarea materialelor inglobate care au fost din demolari , n-a socotit coeficientul de zonare al localitatilor dupa marime, numar de locuitori, n-a socotit prescriptiile referitoare la inaltimea interioara minima, si in final terasa neterminata a socotit ca si sufrageria finisata.Cu atatea greseli la cine ma pot adresa sa-mi cer dreptatea caci d.ul inginer are raspuns la toate.Pot ataca pentru malpraxis si sa cer despagubire, eventual va rog sa-mi dati legislatia care se poate folosi in caz de proces impotriva acestui evaluator.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:52, 28 Noiembrie 2010
In ce cadru a fost dispusa expertiza ?
Este vorba despre un proces pe rol ?
Ce obiect are acesta ?
Expertiza dispusa intr-un proces de partaj de bunuri pe rol dupa divort
Nu exista "malpraxis" la experti,dar daca greselile expertului au conotatii penale si le puteti si dovedi cu probe,puteti formulaplangere penala impotriva acestuia.
Puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza,daca mai sunteti in termen,sau aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi experttize de catre trei experti.
Recomandarea mea ar fi,daca aveti posibilitati materiale,sa apelati un expert-parte care sa va faca apararile din punct de vedere tehnic si sa formuleze obiectivele noii expertize,sa depuna coraport de expertiza..
va multumesc
# r.gabi
Pentru cultura mea,este prevazut undeva ca o constraexpertiza se face de 3(trei)experti?

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament partaj arondoru arondoru Intr-un proces de partaj deschis de mine, instanta a hotarat evaluarea apartamentului cu 4 camere, 3 balcoane si multiple inbunatatiri, ce face parte din masa ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui raport de expertiza in constructii petrisor dumitru petrisor dumitru Instanta a dispus o expertiza la un apartament, de la ultimul etaj si terasa. Continutul expertizei executata de Expertul nominalizat de instanta nu concorda ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza judiciara viocriss viocriss Sunt in proces de partaj si a fost efectuata expertiza judiciara imibiliara de catre expertul in constructii, de care am fost total nemultumita si chiar ... (vezi toată discuția)