avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum refuz o expertiza imobiliara?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum refuz o expertiza imobiliara?

instanta a aprobat o expertiza imobiliara partii adverse cu care ma judec. Evaluarea se face asupra locuintei mele,daca nu sunt acasa la data cand sa stabilit evaluarea ce se poate intampla????, As vrea sa refuz aceasta expertiza mai pot face ceva?
Expertiza este dispusa de instanta.
Ar fi bine sa-i permiteți expertului sa facă evaluare
întrucât riscați sa fiți amendat de instanta.
Puteți sa solicitați ca la expertiza sa participe si un expert
observator din partea dvs.
multumesc, dar pot face acest lucru in urmatorul termen , mentionez ca am termen pe 11.02.11 si expertiza pe 4.020,11, sa aman ca vreau un expert observator?
Expertiza dispusa de instanta este o proba deja incuviintata, deci nu puteti refuza efectuarea acesteia.
Aveati posibilitatea sa solicitati si dvs. un expert consilier , platit evident de dvs.,care daca avea o alta opinie fata de expertul desemnat de instanta nu semna raportul expertului desemnat si formula o opinie separata intr-un coraport.
In baza acelui coraport puteati formula obiectiuni la raportul de expertiza efectuat.
Trebuia deja solicitat..termenul pentru efectuarea expertizei il aveti deja pe 04.02.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In situatia in care expertiza nu se va baza pe o contatare directa a epertului,datorita unei eventuale opozitii din partea dvs,evaluarea va fi facuta in mod ipotetic ,in functie de actele existente,de valoarea din catalog a casei,in functie de vechime si de uzura ,de descrierea partilor.etc.
Expertul va consemna in lucrare opozitia dvs la efectuarea constatarilor necesare evaluarii.
Va multumesc domnule Gabi , asta am vrut sa stiu ?

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara de evaluare imobiliara DanyD DanyD In Raportul de expertiza de evaluare imobiliara, expertul desemnat de catre instanta retine doua valori reprezentand lipsa de folosinta a imobilului, in sensul ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo si evaluatorie catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Sunt parte intr-un proces de dezbatere a unei succesiuni,obiectul fiind un imobil cu teren. Inainte de introducerea actiunii in instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte? anniela anniela Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune. Ce se intampla daca: 1. una din parti refuza sa ... (vezi toată discuția)