buna ziua, as dori sa stiu daca se mai poate face ceva dupa momentul in care s-a judecat recursul pentru o plangere contraventionala. s-a dat sentinta recursului pe data de 4 noiembrie si m-ar interesa sa mai obtin macar o amanare pana dupa 1 ianuarie. va rog foarte mult daca exista vreo sansa sau vreo chichita in lege prin care pot sa fac acest lucru astept raspunsurile dumneavoastra. va multumesc anticipat
Daca sentinta a ramas definitiva si irevocabila NU se mai poate face nimic, veti suporta rigorile legii adica se vor produce efectele juridice ale contraventiei.
si daca sentinta nu este definitiva poate fi atacata? eventual la alta institutie mai inalta? inca nu cunosc toate detaliile pentru ca maine o sa iau legatura cu avocata sa ma puna in tema exact si sa imi dea si toate actele
Sentinta pronuntata la fond este definitiva si a ramas irevocabila prin respingerea recursului. Mai puteti promova doar contestatie in anulare sau revizuire, numai pentru motivele strict si limitativ prevazute la art. 317 - art. 328 Cod procedura civila. Sanse de castig: foarte mici.
sincer sa fiu nici nu prea ma intereseaza sa castig procesul, ma intereseaza doar sa mai raman cu permisul in buzunar pana dupa data de 1 ianuarie (de aceea si cautam orice fel de modalitate de a mai intarzia executarea sentintei) dupa aceasta data nu mai sunt legat atat de mult de permis si pot sa ispasesc pedeapsa in voie. ca sa intru putin in detalii as putea adauga martori la dosar in cadrul acestei contestatii? si daca se poate sa-mi explicati ce motive as putea invoca din cele prevazute in art mentionate de dvs? tin sa mentionez ca permisul a fost suspendat pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. si aici intervin mai multe chestii deoarece mie mi-a fost suspendat la in luna iunie 2009, la acea data legea spunea ca trebuie sa acord prioritate oricarui pieton prezent pe trecere, ulterior legea s-a schimbat si noua lege spune ca se acorda prioritate numai pietonilor de pe sensul de mers. as putea obtine cumva o judecata dupa aceasta lege ? va multumesc mult pt raspunsurile acordate pana acum
Procedura
bughi69
Buna ziua
Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)