avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Somaj - concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Somaj - concediu medical

Buna seara,

Pe perioada unui concediu medical se retin contributii la somaj (angajat si angajator) ?
Multumesc pt raspunsuri.

Diana.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 20:27, 16 Noiembrie 2010
daca medicalul depaseste 30 de zile si contractul de munca este suspendat, atunci nu se retine.
Se plateste somaj pentru partea suportata de angajator, iar daca CM depaseste 30 zile (un CM sau mai multe unul in continuarea altuia) nu se mai plateste somaj.
Deci, pentru partea suportata de angajator se plateste somaj si angajat si angajator.
Iar daca CM depaseste 30 de zile inteleg ca nu se retine nici somaj angajat nici angajator.
Dar daca CM nu depaseste 30 de zile se retin contributii somaj angajat-angajator?

Multumesc.



Deci: daca aveti un caz de concediu medical: primele 5 zile calendaristice sunt platite de unitate, urmatoarele din FNUASS.
Contributia la somaj se achita in cazul in care de exemplu, aveti un concediu medical care trebuie platit o parte de angajator, o parte din FNUASS-NUMAI pentru salariul realizat in luna respectiva (orele prestate ,ore suplimentare,etc)+ medicalul platit de angajator(deci fara CM din FNUASS)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Retineri din concedii medicale valih valih Va rog sa-mi explicati ce retineri se fac din concediile medicale, atat din cele platite din FNUASS cat si din cele platite din fondul de salarii? Ex: CM ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)