avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Actualizare sume in cadrul expertizei - brute sau nete?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Actualizare sume in cadrul expertizei - brute sau nete?

Buna ziua ,

In cadrul unei expertize contabile judiciare :

A) daca instanta nu hotaraste actualizarea drepturilor salariale restante si nu este vorba de o concediere a reclamantului, expertul are voie a actualiza din oficiu ?

Codul Muncii la art 78 prevede :
(1)În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2)La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.

B) ce anume se actualizeaza : suma bruta sau suma neta , nu am gasit nici un articol de lege care sa reglementeze acest aspect legal .

Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:44, 17 Noiembrie 2010
Instanta va aprecia in urma coroborarii cu celelate probe administrate in cauza,asupra utilitatii concluziilor expertului,in hotararea pe care o va pronunta.
Instanta poate omite astfel de aprecieri,mai ales daca nu au fost solicitate ca obiective ale expertizei de catre parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Legalitete? Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! In februarie 2009 am fost demis din functia detinuata, am actionat in instanta si in februarie 2010 instanta a hotarat anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)