avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacã nu obþin Atestatul Fiscal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacã nu obþin Atestatul Fiscal?

Nu înţeleg de ce în ţara asta infractorii sunt favorizaţi şi cei ce vor să trăiască legal sunt nenorociţi. Eu am cumpărat o maşină cu numere roşii, neînmatriculată în ţară de la un bărbat care a şi plecat din ţară la muncă. Când mă prezint la poliţie pt. înscrierea maşinii aflu cu stupoare că am nevoie de Atestatul Fiscal al bărbatului altfel nu pot înmatricula maşina. Binenţeles tipul are datorii şi nu i se eliberează acest act. Acum mă întreb eu, ce am eu cu datoriile lui? El trăieşte bine mersi în Germania iar eu, bun cetăţean, am rămas cu o maşină neînmatriculabilă. Dacă îl dau în judecată, în mod sigur procesul se întinde până anul viitor, când intră taxele acelea exorbitante pe care nu le pot achita deloc.#-o. Acum vă întreb, dacă aş face următorul pas ar fi bine? Dacă eu aş face un contract de vânzare-cumpărare cu soţul meu, eu aş putea scoate Certificat fiscal (deoarece nu am datorii) am putea înscrie maşina pe numele soţului meu (nu purtăm acelaşi nume)? Sau dacă există altă soluţie vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 14:57, 16 Noiembrie 2010
Nu,fara certificatul fiscal de la persoana care a adus masina in tara nu se poate inmatricula.Puteti sa il dati in judecata,dar dureaza foarte mult.Normal masinile care au intrat in tara inainte de schimbarea taxei se incadreaza la taxa actuala,cel putin asa a fost in dec. 2008 cand s-a modificat valoarea taxei.Cand ati caumparat masina avea numere rosii sau numerele de germania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fiscal de la vanzator. cum inscriu masina? fify1 fify1 Buna ziua, am luat anul trecut o masina de la cineva din Valcea si nu am inscris-o pentru ca am intentat proces impotriva Serv De Inmatriculare pentru a ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea auto ContSters183059 ContSters183059 am cumparat o masina cu nr de germania acum 3 luni din tm si la politie mi sa spus ca nu imi trebuie certificatul fiscal de la vanzator pt ca nu a scos nr ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)