am cumparat o masina cu nr de germania acum 3 luni din tm si la politie mi sa spus ca nu imi trebuie certificatul fiscal de la vanzator pt ca nu a scos nr rosii.mentionez ca eu am scos primul rand de nr rosii din tm eu fiind din pitesti.cand am mers la pitesti sa o inmatriculez mi-au cerut certificatul fiscal al vanzatorului si m-au intrebat cum am scos eu nr rosii din tm?le-am aratat actele si le-am spus ca la tm au spus ca nu este nevoie de certificat.intrebarea mea este:daca vanzatorul nu a scos nr rosii mie sa o inmatriculez tot imi trebuie certificatul lui fiscal?va multumesc!
nr, rosii albastre , portocaliii , nu are nici -o importanta culoarea numerelor, doar datoriile la stat ale proprietarului masinii.Proprietarul unui bun fie el masina , caruta , casa, etc, nu poate vinde bunul decat dupa ce isi achita taxele catre stat, prin certificatul fiscal tocmai asta se specifica daca proprietarul masinii care dooreste sa o vanda are sau nu datorii la stat.
Daca vanzatorul unei masini are datoriila stat, cumparatorul nu o poate inmatricula pe numele lui.
Daca vanzatorul unei case are datorii la stat , cumparatorul nu poate inscrie casa pe numele lui la Cartea Funciara si tot asa.
Orice persoana cu domiciliu in Romania care cumpara o masina din strainatate nu o poate vinde decat dupa ce isi va plati datoriile catre stat indiferent daca a inregistrat masina la fisc ori nu.
dar atunci de ce mi sa spus de la pol tm ca nu este necesar la inmatriculare certificatul fiscal?fostul proprietar a adus masina in tara pe 1 sept iar eu am cumparat-o pe 10 sept iar el nu a inregistrat-o la primarie sau fisc!