avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatricularea auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatricularea auto

am cumparat o masina cu nr de germania acum 3 luni din tm si la politie mi sa spus ca nu imi trebuie certificatul fiscal de la vanzator pt ca nu a scos nr rosii.mentionez ca eu am scos primul rand de nr rosii din tm eu fiind din pitesti.cand am mers la pitesti sa o inmatriculez mi-au cerut certificatul fiscal al vanzatorului si m-au intrebat cum am scos eu nr rosii din tm?le-am aratat actele si le-am spus ca la tm au spus ca nu este nevoie de certificat.intrebarea mea este:daca vanzatorul nu a scos nr rosii mie sa o inmatriculez tot imi trebuie certificatul lui fiscal?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters183059 , utilizator 15:45, 26 Decembrie 2010
nr, rosii albastre , portocaliii , nu are nici -o importanta culoarea numerelor, doar datoriile la stat ale proprietarului masinii.Proprietarul unui bun fie el masina , caruta , casa, etc, nu poate vinde bunul decat dupa ce isi achita taxele catre stat, prin certificatul fiscal tocmai asta se specifica daca proprietarul masinii care dooreste sa o vanda are sau nu datorii la stat.
Daca vanzatorul unei masini are datoriila stat, cumparatorul nu o poate inmatricula pe numele lui.
Daca vanzatorul unei case are datorii la stat , cumparatorul nu poate inscrie casa pe numele lui la Cartea Funciara si tot asa.
Orice persoana cu domiciliu in Romania care cumpara o masina din strainatate nu o poate vinde decat dupa ce isi va plati datoriile catre stat indiferent daca a inregistrat masina la fisc ori nu.
dar atunci de ce mi sa spus de la pol tm ca nu este necesar la inmatriculare certificatul fiscal?fostul proprietar a adus masina in tara pe 1 sept iar eu am cumparat-o pe 10 sept iar el nu a inregistrat-o la primarie sau fisc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
ContSters183059, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Nu am fiscal de la vanzator. cum inscriu masina? fify1 fify1 Buna ziua, am luat anul trecut o masina de la cineva din Valcea si nu am inscris-o pentru ca am intentat proces impotriva Serv De Inmatriculare pentru a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto oct 2017 sicabboy1 sicabboy1 Doresc sa cumpar un autovehicul de la o firma. Autovehiculul a fost adus din Germania si i s-a scos primul set de numere rosii in judetul TM. Este adevarat ca ... (vezi toată discuția)