avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se introduce tva pentru vanzarea apartamentelor intre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se introduce tva pentru vanzarea apartamentelor intre persoane fizice din 2011 ?

buna ziua ! e adevarat ca, de la 1 ianuarie 2011, se va introduce TVA si pentru tranzactionarea imobilelor intre persoane fizice ? n-am gasit nimic de genul acesta in modificarile codului fiscal, dar nu se stie niciodata ce idee de ordonanta de urgenta mai apare sau a aparut deja. multumesc !
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 18:49, 12 Ianuarie 2011
daca vanzatorul nu devine persoana impozabila, in nici un caz.
daca vanzatorul desfasoara mai multe tranzactii intr-un an, se aplica legea care este in vigoare si acum.
Se refera si la mai multe tranzactii in cazul constructiilor vechi ?
nu, dar veniturile se vor lua in calcul la depasirea plafonului de 35.000 euro, in cazul in care ulterior se va vinde si o constructie noua sau un teren construibil.
multumesc pentru raspuns,

in acest ce inseamna venit ?
pretul caselor ?
venitul obtinut din vanzarea imobilelor.

Alte discuții în legătură

Tva pt. tranzactii imobiliare claudia_iulia claudia_iulia Buna seara! Ma puteti lamuri in legatura cu plata TVA pentru tranzactiile imobiliare? Matusa mea, pensionara, vinde un teren pe care il are de mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactie apartament adrianbunescu adrianbunescu Salutare, Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data ... (vezi toată discuția)
Tva pers fizice valentinavb valentinavb daca am un teren de peste 3 ani in propritate si doresc sa-l vind anul acesta pret peste 35.000 eur, fara a fi luat in scop speculativ : datorez TVA? (vezi toată discuția)