avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pers fizice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pers fizice

daca am un teren de peste 3 ani in propritate si doresc sa-l vind anul acesta pret peste 35.000 eur, fara a fi luat in scop speculativ : datorez TVA?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 12:13, 8 Aprilie 2010
Da , datorati TVA la valoarea tranzactiei! Daca terenul este intravilan construibil liber de constructii , atunci datorati TVA daca pretul este mai mare de 35.000 euro.
B-)
Mai exista si alte variante insa nu sunt legale , deci nu va pot recomanda trecerea unui pret mai mic in contractul de vanzare cumparare!
Succes!
:luck:
nu datorati tva fiind vorba de o singura tranzactie, chiar daca aceasta este mai mare de 35.000 euro. veti datora tva incepand cu a doua tranzactie.

d-lui avocat, mediator, economist si evaluator mihai grigore ii recomand sa nu mai dea raspunsuri fara justificare legala, pentru ca nu este primul de acest gen, chiar daca moderatorii o sa ma cenzureze din nou.
multumesc,
:)
Avand in vedere ca stabilirea tratamentului fiscal aplicabil unor operatiuni imobiliare depinde foarte mult de circumstantele realizarii operatiunii, consider ca enuntul are la baza numai informatii partiale transmise de @valentinavb

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva terenuri extravilane ce ulterior devin intravilane vandute in rate Miulescu Miulescu As dori sa intreb daca am incheiat precontract de promisiune de vanzare pentru un teren extravilan cu plata in rate teren pentru are au fost demarate ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren + cumparare apartament nou gabiliviu gabiliviu Buna seara!Am vandut un teren in martie 2008 (care fusese achizitionat in decembrie 2005) si in octombrie 2009 am cumparat un apartament nou intr-un bloc nou ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)