avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva vanzare teren + cumparare apartament nou
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva vanzare teren + cumparare apartament nou

Buna seara!Am vandut un teren in martie 2008 (care fusese achizitionat in decembrie 2005) si in octombrie 2009 am cumparat un apartament nou intr-un bloc nou ,construit de o persoana fizica.Pot avea surpriza sa fiu instiintat ca voi avea de platit tva retroactiv?Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:39, 5 Martie 2010
Daca pretul de vanzare al terenului este de peste 35.000 euro atunci veti primi de la ANAF o instiintare de plata! Conditia este ca terenul sa fi fost intravilan , construibil , liber de constructii!
B-)
multumesc de raspuns!totusi nu sunt lamurit:am tot citit pe net ca vanzarile trebuie sa aiba caracter de continuitate ori eu am vandut un teren pt. ca nu imi permiteam sa-mi construiesc casa pe el si mi-am luat apartament(cu programul prima casa)
stati linistit, nu sunteti pasibil de plata tva pentru o singura tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Regim vanzare teren lotizat TheodorM TheodorM Buna ziua! Detin un teren intravilan de 2500mp achizitionat in anul 2001, in ideea construirii unei case personale cand mi-as fi permis. In 2018, m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Regim tva schimb de teren cu imobil intre pf si pj Mirela Stanga Mirela Stanga Doresc sa vand un teren mostenit, teren constructii intravilan, cu banii obtinuti vreau sa achizitionez o casa nou construita de la un dezvoltator.In acelasi ... (vezi toată discuția)