avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim TVA schimb de teren cu imobil intre PF si PJ
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim TVA schimb de teren cu imobil intre PF si PJ

Doresc sa vand un teren mostenit, teren constructii intravilan, cu banii obtinuti vreau sa achizitionez o casa nou construita de la un dezvoltator.In acelasi timp eu ii vand un teren construibil Intrebarea mea e:
Se plateste TVA la vanzarea terenului, respectiv dezvoltatorul este obligat sa plateasca si el TVA la vanzarea casei? Normal ar fi ca TVA-ul de plata sa fie o diferenta intre cel dedus din achizitia celuilat bun.Teoretic este un schimb de valori imobiliare si fiecare ar trebui sa aiba un drept de deducere a bunului achizitionat.
Repet eu sunt o persoana fizica si nu am realizat acte comerciale, respectiv nu s-au efectuat tranzactie cu caracter continuu
multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Mirela Stanga , Contabil 18:15, 7 Decembrie 2013
Buna ziua,

Raspunsul pentru situatia terenului pe care urmeaza sa-l vindeti il gasiti in topicul acesta.
www.avocatnet.ro/content/for...

In ce priveste regimul da vanzare aplicat de catre dezvoltator, aceasta, in cazul in care sunt indeplinite conditiile de la art.140, alineatul 2^1 din CF, poate sa aplice cota de tva de 5%. TVA aferenta acestei tranzactii se suporta de catre cumparator, adica dvs.

Numai bine
Multumesc pentru ajutor, numai bine si multa sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren alina_k1 alina_k1 In 2008 am achizitionat un teren intravilan pe firma iar acum doresc sa il trec pe persoana fizica( eu sunt administrator).Ce implica acest lucru?Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa crinarug crinarug O SC a achizitionat in 2011 un teren intravilan de la persoana fizica , pentru care s-a emis un certificat de urbanism care prevede ca in prezent terenul are ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)