avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren

In 2008 am achizitionat un teren intravilan pe firma iar acum doresc sa il trec pe persoana fizica( eu sunt administrator).Ce implica acest lucru?Trebuie sa platesc TVA la tranzactie? Pot vinde sub pretul de achizitie?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 22:51, 11 Martie 2010
Puteti face vanzare catre administrator. Problema care nu ne-ati spus-o se refera la cati asiciati sunteti in societate.
Se poate vinde si sub pretul de achizitie mai ales ca piata imobiliara a scazut vertiginos si mai ales la terenuri.
daca terenul este construibil trebuie sa vindeti cu tva.
Suntem 2 administratori: sot si sotie.Se face at de vanzare cumparare cu factura?
Terenurile nu se pot vinde decat prin act autentic. Deci trebuie sa mergeti la notar.Va recomand,ca pentru a nu plati prea mult la stat, faceti un raport de evaluare , evaluare care trebuie sa o faca o persoana autorizata, asta ca sa puteti sa vindeti sub pretul de achizitie si drept urmare sa nu aveti probleme cu fiscul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren sub pretul de achizitie NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o societatea vrea sa vanda un teren altei societati cu o valoare mai mica decat valoarea contabila. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)