avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... returnare bani asigurare viatza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

returnare bani asigurare viatza

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Din februarie 2007 detin o polita de asigurare de viatza la AIG life si astazi am sunat sa renunt la ea si sa solicit returnarea banilor depusi in aceste 46 de luni sau cat ar trebui pt aceasta perioada. Mi s-a spus ca nu mi se va returna niciun ban pt ca valoarea lunara a asigurarii (29.2 lei) este mica in comparatie cu ce este pe piatza si ca este asigurare de tip Casco. Nimic din toate aceste lucruri nu mi s-a specificat in momentul incheierii acestei asigurari si nici pe certificatul de asigurare sau in brosura nu se specifica despre acest lucru. Asigurarera am inchis-o astazi pe ca nu voiam sa o mai platesc din motive economice. Intentionez sa ma duc astazi la OPC si sa fac o sesizare. Ce parere aveti? Ce ma puteti sfatui? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 09:30, 2 Decembrie 2010
s-ar putea sa aiba dreptate, ar trebui sa cititi cu atentie contractul, sa stiti daca aveti posibilitatea de rascumparare a politei
Am citit contractul si nu se specifica nimic referitor l ce se intampla in situatia in care renunti la asigurare. Doar la capitolul " Acuratetea declaratiilor " scrie urmatoarele: " Orice frauda, declaratie falsa sau omisiune care afecteaza acoperirea individuala contractata in baza politei de grup, va atrage incetarea de drept a respectivei acoperiri individuale, urmand ca toate despagubirile ce s-ar fi cuvenit beneficiarului sa fie considerate pierdute. In aceasta situatie primele de asigurare platite nu se restituie. Titularul politei nu este responsabil pentru acuratetea declaratiilor persoanelor asigurate". Deci? Am sunat si la OPC si mi s-a spus ca ma duc cu copii dupa polita de asigurare si dupa brosura pt ca daca nu se specifica acolo ca este asigurare tip caco sau ca nu ni se returneaza banii..s-ar putea sa am dreptate.
Buna ziua
Asigurarile de viata sunt impartite in 2 clase mari, cele cu componenta investitionala si de protectie si cele cu componenta numai de protectie.
D-vs ce ati cumparat ?

Daca este din cea de a 2a clasa nu sunt prevazute cu posibilitate de rambursare numai in cazul in care ati facut plati anticipate .
La politele de viata prevazute cu posibilitatea de rascumparare se ataseaza de catre asigurator un tabel cu valoarea primeler oferite in caz de rascumparare inainte de termen.
intradevar dupa valoarea primei pe care dvs ati achitat-o aceasta asigurare este mai mult ca sigur o asigurare simpla fara acumulare de capital.
un fel de casco uman sa ii zicem asa.
Mai mult decat atat aceasta asigurare find cu siguranta un produs traditional nu are ce randament sa aiba dupa doar 46 de luni.
chiar si la cele cu acumulare de capital devin avantajoase dupa cativa ani buni (6 -7 ani cele investitionale sau 10 -12 ani cele traditionale clasice).
sunt niste produse gandite sa dea randament incet si sigur.
OPC nu va poate ajuta prea mult pentru ca dvs ati semnat acolo niste acte pe care se presupune ca le-ati si citit.
Este foarte trist sa aflati asta acum si este mai mult ca sigur vina consultantului care v-a facut prezentarea.
Mai mult decat o plangere adresata lui din pacate nu prea aveti ce face in acest moment.. deoarece acestia nu au momentat o asigurare de raspundere profesionala.
Vesti bune totusi de la 1 ianuarie cand nu vor mai exista pe piata astfel de specimene deoare vor trebui sa dea un examen pt a putea profesa.

utilitatea totusi a unui astfel de produs, nu foarte scump dupa parerea mea, ramane totusi dar va sfatuiesc sa consultati un agent bun care sa vada daca ce folositi in acest moment va este si potrivit nevoilor dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Claudiu Stanculescu, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurare viata urgenta cafea1 cafea1 Buna. Am O problema majora cu astra - societate de asigurare. in cursul anului 2008 am incheiat un contract cu ei intrucat la sc la care am lucrat era ... (vezi toată discuția)