avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota legala a sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota legala a sotului supravietuitor

suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine mamei si copiilor .
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 15:54, 16 Noiembrie 2010
Daca la succesiune vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal. Daca alaturi de acestia la succesiune este chemat si sotul supravietuitor, atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti.
Cand vine la mostenire alaturi de copii, sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din masa succesorala. Restul de 3/4 se imparte egal copiilor.
In cazul dvs., atat mama, cat si fiecare dintre copii, va mosteni cate 1/4 din masa succesorala.
in cazul vostru fiecaruia i se va cuveni cate 1/4 din masa succesorala.
stiam ceva dar nu -s sigur ca sotul va lua o cota legala plus cota de sot supravietuitor. cum este corect.
succesiunea este acelasi lucrul cu iesirea din indiviziune si partajul succesoral .va multumesc
nu e chiar acelasi lucru dar se asemana.
Cu placere .

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)