avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare in valuta

Buna ziua,
intrebarea mea este daca se poate incasa o factura externa in valoare de 100000 euro prin chitante.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 10:56, 18 Noiembrie 2010
Doar suma de 5000 de ron conform ordonantei 15/1996 prin casa restul prin banca.
NM la OG 15/1996 art13 prevede ca ,operatiunile de incasari si plati in valuta nu intra sub incidenta prevederilor ordonantei..Trebuie vazut plafonul acceptat de intrare cu numerar pe teritoriul Romaniei si prevederile Normei bancare.Aici ne ajuta consilierii juridici.
nici restituirea de imprumut catre asociat nu este plafonata daca se face in valuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Registru casa valuta szasz mihaela szasz mihaela ROG CONFIRMARE.... am emis o fact externa de 6430 eur... clientul a preferat sa achite cash , in franta 5830 eur, restul urmand sa-i vireze in cont.Am dat ... (vezi toată discuția)