Buna ziua,
Am o casa la tara si am fost nevoiti sa plecam in Bucuresti eu si sotul doua zile. Ne-a sunat o vecina sa ne spuna ca un vecin ne-a taiat gardul dinspre strada si ne-a luat un caine pe care noi i l-am dat in februarie sa ni-l tina doar o saptamana pana veninm noi la tara. Respectivul nu a vrut sa ne dea inapoi cei doi catei pe care i-am lasat in grija. Din cauza unei boli, a trebuit sa stau in Bucuresti mai multe luni. Cand am venit acasa la tara, m-am trezit cu unul dintre caini in curte la mine, nemancat si pricajit. L-am luat, l-am ingrijit si cand a venit vecinul sa il ia nu am vrut sa il dam pe motiv ca nu are grija de el. Ce putem sa facem sa ne pastram catelul, mai ales ca nu ne-a dat nici un ban pe el, nici nu aveam nevoie si ni i-a retinut cu forta in curte la el in conditii proaste de trai. Avem un martor, vecina de langa noi, care l-a vazut pe respectivul cum a taiat gardul si a intrat in curte la noi, plecand cu cainele taras si batandu-l. Va multumesc pentru raspunsuri.
In situatia in care vecina isi asuma responsabilitatea si consecintele,promovati plangere la politia locala care va dispune cercetari,a caror concluzii va vor fi comunicate
Dar in cazul in care vecina mea nu doreste sa colaboreze cu politia, respectiv sa nu vrea sa se bage, ce putem face spre a dovedi ce ni s-a intamplat? Pentru ca , sincer, mi-e mila de cei doi caini pe care ii chinuie respectivul si as vrea sa ii iau inapoi pentru a le asigura un trai mai bun.