buna seara!! ce sanse sunt pentru acceptarea cererii de revizure a unei hotarari judecatoresti definitive?Am consultat 3 avocati si am primit 3 pareri diferite...Sotul meu a primit 3 pedepse,astfel:
- 6 ani pentru participare inproprie la introducerea in tara de droguri de risc
-2 pentru trafic de droguri
- si 2 ani pentru participare la savarsirea unei infractiuni,dupa ce a fost achitat de constituirea unui grup infractional
Toate astea s-au contopit ,a ramas cu cei 6 ani si s-a mai adaugat un spor de 6 luni. Insa tin sa mentionez dupa ce au contopit cele 3 fapte el a fost achitat de trafic de droguri ,justificandu-se ca nu a existat acel trafic ,nu sunt probe
dosarul este foarte greu si plin de lucruri care se contrazic...iar dovezi diferite cu privire la dosar in urma consultarii avocatilor sunt,insa nu stiu dc aceste dovezi vor reprezenta un motiv intemeiat pt a putea redeschide dosarul...Imi este frica ca voi da bani degeaba avocatilor , cand pot acesti bani sa-i dau sotului pentru pachete..Au sanse aceste dosare cu trefic de droguri sa fie reanchetate??
Va multumesc!!!si va rog sa imi raspunde-ti inainte de a lua o decizie nefavorabila....
eu nu am priceput deloc doamna cand a fost achitat. in recurs? ca sa opereze contopirea trebuie sa fie definitiva hotararea de condamnare.puteti sa explicati mai clar?
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare , a intervenit unul din cayurile de mai jos , merita sa cheltuiti niste bani cu un avocat bun . Daca nu , mai bine pe pachete.:(
Art. 394: Cazurile de revizuire
(1) Revizuirea poate fi ceruta cand:
a) s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei;
b) un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa in cauza a carei revizuire se cere;
c) un inscris care a servit ca temei al hotararii a carei revizuire se cere a fost declarat fals;
d) un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere;
e) cand doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia.
(2) Cazul de la lit. a) constituie motiv de revizuire, daca pe baza faptelor sau imprejurarilor noi se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.
hotararea de condamnare care s-a dat de la inceput (fond) ,a ramas aceiasi pana la sfarsit, adica pana la Iccj. Deci cer informatii despre o revizuire a unei hotarari definitive ....sunt sanse de a fi acceptata?
in conditiile date cred ca cel mai bine ar fi sa dati banii pe pachete.
e complicat deoarece au fost mai multi inculpati in dosar si asa banuiesc ca deabia au scapat de constituire de grup infractional unde avea incadrare 10-20 ani.
cazurile de revizuire sunt clar prevazute de art mentionat de prodiamant si nu cred ca veti reusi sa faceti ceva.
banuiesc ca a fost condamnat la mai multe pedepse cu inchisoarea pentru diferite articole din legea 143 dar nu pentru ce ati scris dvs ci altfel sunt incriminate infractiunile.
daca nu a reusit sa scape mai ieftin in momentul in care a fost condamnat sunt sanse de a reduce pedeapsa undeva spre zero.
succes in ceea ce veti hotara
Nu cred ca veti gasi aici pe forum un raspuns la problema dvs. pentru ca fara un studiu al dosarului nimeni nu va poate sfatui intr-un sens sau altul.
Revizuirea se poate admite numai pentru cazurile expres si limitativ prevazute de art.394 c.proc.pen. care le aveti mai sus.
Mai mult decat atat , expunerea situatiei de catre dvs. este mai mult decat neclara, intai spuneti ca a primit trei pedepse dintre care:
-2 ani pentru trafic de droguri apoi
-spuneti dupa contopire a fost achitat pentru trafic de droguri, apoi
-spuneti hotararea de la fond a ramas neschimbata pana la Iccj.
De exemplu pe lit a) din art.394 c.proc.pen.-in baza acelui motiv de revizuire se poate admite revizuirea daca aveti probe din care sa rezulte ca ulterior ramanerii definitive a hotararii de condamnare s-au descoperit fapte sau imprejurari care nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei.
Aveti astfel de probe?
Apoi pe lit b) detineti o hotarare de condamnare definitiva a unuia dintre martorii din cauza a carei depozitie a contribuit la condamnarea sotului dvs.?
Pe lit.c) detineti o hotarare definitiva prin care un inscris a fost declarat fals si pe baza caruia a fost condamnat sotul dvs?
S.a.m.d si pe celalate motive.
Daca noi nu cunoastem situatia cum am putea raspunde la intrebarea dvs."sunt sanse de a fi acceptata"?
E ca si cum unui om legat la ochi i se cere sa spuna daca vede ceva, cam asa e si cu problema dvs.:sorry:
Revizuirea pedepsei
TITEL_08
VA ROG DACA PUTETI SA MI RASP SI MIE IN CE CONSTA REVIZUIREA PEDEPSEI ATUNCI CAND AI RAMAS DEFINITIV:
1.IN CE CONDITII POTI CERE REVIZUIREA PEDEPSEI?
2.IN CE ... (vezi toată discuția)