avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut SRL

Sunt administrator la un SRL. Firma are un asociat unic, si are mare nevoie de bani.
E legal sa dau bani cu imprumut la acest SRL, ca persoana fizica, iar reprezentarea legala din partea firmei sa fie facuta de asociatul unic, in cazul unui contract de imprumut pe care-l vom semna la notar?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 08:19, 17 Noiembrie 2010
Din momentul in care legea iti permite sa faci o srl cu asociat unic, asa cum stiti (arts 5 alin (2), 13 si 14 Legea), si acest are personalitatea juridica independent de asociatului, si capital este ca un imprumut si majorarea de capital (art 221 legea societatiilor comertiale) la fel, de ce nu s-ar putea sa incheiez si un contract de imprumut?. Poate fi ...si salariat (art 196.1).
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Intrebam daca nu s-ar crea vreun conflict de interes. Reprezentarea legala a firmei revine administratorului. In cazul de fata, eu fiind administrator, pentru a evita alte interpretari as dori sa dau imprumutul ca persoana fizica, iar din partea firmei sa semneze asociatul unic.

Are asociatul unic calitatea de reprezentant legal al firmei? (aceasta este dilema mea)
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
andreisimon, utilizator
intrebati contabilul pe care il aveti.
firma a avut nevoie de bani si am platit niste facturi iar contabilul mi-a zis ca depasisem incasarile si am imprumutat firma cu 1000 ron iar apoi mi-a dat banii inapoi dupa ce au fost incasari.
mentionez ca banii imprumutati au fost inregistrati in contabilitate de aceea va spun ca trebuie sa vorbiti cu contabilul.
Ceea ce t-am raspuns inainte este definitiv. Nu exista conflict. Contabil doar poate sa te lamuresc cum se poate fac aceste lucru dpv contabil. legal este pozibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)
Trecere imobil pe asociat unic ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca stiti care ar fii varianta corecta in cazul in care administratorul care este si asociat unic al unui srl doreste sa ... (vezi toată discuția)