avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trecere imobil pe asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trecere imobil pe asociat unic

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca stiti care ar fii varianta corecta in cazul in care administratorul care este si asociat unic al unui srl doreste sa treaca cladirea de pe srl pe el persoana fizica.
Am auzit de exemplul in care administratorul a imprumutat firma cu bani iar in schimbul sumei de bani a facut un contract la notar si in loc sa isi recupereze banii a trecut pe el persoana fizica cladirea fara a mai plati impozit si respectiv TVA.
Va rog sa imi spuneti daca este legal asa ceva.
Iar daca este legal se aplica si in conditiile in care banii cu care a imprumutat firma sunt adunati in timp? Adica in decurs a cativa zeci de ani, nu cu contract de imprumut.
Si va rog sa imi faceti si referire la legi.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Imprumut srl andreisimon andreisimon Sunt administrator la un SRL. Firma are un asociat unic, si are mare nevoie de bani. E legal sa dau bani cu imprumut la acest SRL, ca persoana fizica, iar ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat pe firma flavius1980 flavius1980 Buna ziua, In primul rand va cer scuze in cazul in care am deschis acest topic unde nu trebuia. Rog unul din moderatori sa il mute unde considera el/ea ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)