avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale apartament cumparat pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

apartament cumparat pe firma

Buna ziua,

In primul rand va cer scuze in cazul in care am deschis acest topic unde nu trebuia. Rog unul din moderatori sa il mute unde considera el/ea ca ar fi trebuit deschis.

Am urmatoarea situatie: in noiembrie 2006, societatea comerciala (SRL) la care asociati sunt tatal meu si o matusa a achizitionat un apartament intr-un complex de locuinte nou pentru a scapa de plata TVA-ului. Pana la prezenta data apartamentul a fost platit pana la un procent de 90% din pretul lui de achizitie (fara TVA), nefiind inca finalizat (conform conditiilor contractuale, data finalizarii este anul viitor). Societatea in cauza nu are activitate deci, implicit, nu are venituri. Pentru a achizitiona apartamentul eu, persoana fizica, am imprumutat societatea comerciala cu sumele necesare (apartamentul se plateste in mai multe rate). Pentru fiecare rata platita am incheiat un contract de imprumut intre mine, pe de o parte, ca imprumutator, si societate, pe de cealalta parte, ca imprumutat, reprezentata de administratorul acesteia, tatal meu. S-a inteles de ce am ales aceasta metoda: nu aveam suficienti bani asa ca am ales sa achizitionez apartamentul pe firma ca sa nu platesc TVA-ul. Intre timp am reusit sa fac rost de banii necesari pentru plata TVA-ului si, avand in vedere ca toate contractele ce se vor incheia dupa finalizarea si predarea apartamentului (utilitati, etc) vor fi mult mai mari pentru persoane juridice decat pentru persoane fizice, as dori sa trec apartamentul pe numele meu.

In acest sens, va rog sa imi dati niste solutii legale pentru a putea trece apartamentul pe numele meu. Se poate lichida societatea? Ce se intampla cu activul achizitionat? Se pot schimba asociatii societatii, eu sa devin asociat unic iar apoi sa lichidez firma? Daca contractele de imprumut devin scadente iar societatea nu are de unde sa le ramburseze, nu imi poate ceda mie (imprumutatorului) activul achizitionat? Intreb, pentru ca nu lucrez in domeniu (nici contabil si nici juridic) dar ofer mai multe puncte de plecare apeland acum la sprijinul vostru pentru solutionarea problemelor.

Inteleg ca ceea ce eu solicit nu isi poate gasi niste raspunsuri gratuite si sunt dispus sa platesc serviciile oferite dar unei persoane care, prin serviciile sale, sa duca la solutionarea favorabila a problemei ridicate de mine.

Recapitulare:
- apartamentul este achizitionat de persoana juridica pentru a nu se plati TVA-ul
- toate sumele platite pentru achizitionarea apartamentului provin din contracte de imprumut incheiate intre mine, persoana fizica, si societate
- societatea nu are activitate, deci, nu are venituri
- doresc sa trec apartamentul pe numele meu
Cel mai recent răspuns: aurelianvames , utilizator 23:36, 16 Februarie 2010
Ti-am trimis mesaj privat:D
Imi spuneti si mie cum ati recuperat tva-ul daca nu aveti activitate ???
Scuze...
am aproape aceiasi problema cu un apartament cumparat pe firma spune-mi daca ai rezolvat delicata problema si poate aplicam si noi cei multi care suntem in aceiasi situatie solutiile gasite de tine.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Srl- fara situatii depuse... cmihaelaalina cmihaelaalina am infiintat un SRL in aug 2006, avand 2 asociati (X-80% si Y-20%). am cumparat un apartament pe firma si toate contractlele cu furnizorii de energie ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut intre pfa si societate agricola gina.lucia gina.lucia Buna ziua! Un PFA poate acorda un imprumut unei societati agricole? Mentionez ca administratorul PFA-ului este si administrator si asociat (dar nu unic) la ... (vezi toată discuția)