avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL- fara situatii depuse...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL- fara situatii depuse...

am infiintat un SRL in aug 2006, avand 2 asociati (X-80% si Y-20%).
am cumparat un apartament pe firma si toate contractlele cu furnizorii de energie electrica, gaze (utilitati) s-au incheiat pe firma. toate chitantele le platesc pe firma.
firma nu functioneaza (nu desfasoara activitate), iar eu ca asociat ce detin 20% doresc achizitionarea apartamentului pe persona fizica.
din anul 2007 nu s-au depus situatii la stat.

cum trebuie sa procedez sa intru in proprietatea apartamentului cu cheltuieli minime???
desfiintarea firmei este o solutie?
ce presupune desfiintarea firmei (costuri)?
cei de la registrul comertului sunt obligati sa ma ajute cu informatii in ceea ce priveste desfiintarea firmei?
Cel mai recent răspuns: cmihaelaalina , utilizator 08:08, 24 Septembrie 2008
nu este nevoie sa inchideti firma ca sa intrati in posesia apartamentului. Pentru asta trebuie sa incheiati un contract de vanzare cumparare intre firma si dvs. ca persoana fizica. Deasemenea si celalalt asociat care detine ponderea partilor sociale trebuie sa fie de acord cu acest lucru.
Daca nu desfasurati activitate se depune la finante declaratie ca nu o efectuati.
La ORC puteti obtine consultanta contra cost cu privire la modalitatile de lichidare a societatii dvs.
insa daca voi incheia un contract de vz-cum cu firma, firma va trebui sa plateasca tva la stat pentru aceasta tranzactie?
societatea in acest caz colecteaza tva, care apoi il poate recupera de la stat.cel care cumpara va trebui sa plateasca bunul achizitionat cu tva.Daca este persoana fizica nu trebuie sa palteasca tva la stat.
firma o puteti lichida cu acordul asociatului si sa stabiliti de comun acord ca apartamentul va trece in proprietatea dumneavoastra.
Firma face factura cu TVA pe care il plateste sau compenseaza daca are de recuperat.Neavand activitate il plateste.
apartamentul a afost cumparat de la persoana fizica, asadar in pret nu a afost inclus tva. in cazul in care apartamentul va fi vandut, firma va plati tva la stat. am dreptate??

intrebare: daca vom desfiinta firma cu acordul asociatilor, aparatmentul va trece in proprietatea unui asociat stabilit de comun acord. IN ACEST CAZ VA MAI PLATI CINEVA TVA LA STAT?? #-o

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara cu mijloace fixe tiana_30 tiana_30 Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare dilema, deja de 2 ani ma chinui sa lichidezi firma la care sunt administrator, firma are 2 ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui spatiu comercial pe persoana fizica 200600 200600 Am infiintat in 1992 o firma impreuna cu inca o persoana si am inchiriat un spatiu de la primarie .In 1996 primaria a vandut spatiul si firma noastra a ... (vezi toată discuția)
Problema tva cmihaelaalina cmihaelaalina firma a cumparat un apartament de la o pers fizica. in momentul de fata, eu ca asociat minoritar al SRL-ului doresc achizitionarea apartamentului pe pers ... (vezi toată discuția)