avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL- fara situatii depuse...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL- fara situatii depuse...

am infiintat un SRL in aug 2006, avand 2 asociati (X-80% si Y-20%).
am cumparat un apartament pe firma si toate contractlele cu furnizorii de energie electrica, gaze (utilitati) s-au incheiat pe firma. toate chitantele le platesc pe firma.
firma nu functioneaza (nu desfasoara activitate), iar eu ca asociat ce detin 20% doresc achizitionarea apartamentului pe persona fizica.
din anul 2007 nu s-au depus situatii la stat.

cum trebuie sa procedez sa intru in proprietatea apartamentului cu cheltuieli minime???
desfiintarea firmei este o solutie?
ce presupune desfiintarea firmei (costuri)?
cei de la registrul comertului sunt obligati sa ma ajute cu informatii in ceea ce priveste desfiintarea firmei?
Cel mai recent răspuns: cmihaelaalina , utilizator 08:08, 24 Septembrie 2008
AJUTATI-MA CU UN RSPUNS PENTRU ACEASTA SITUATIE


apartamentul a afost cumparat de la persoana fizica, asadar in pret nu a afost inclus tva. in cazul in care apartamentul va fi vandut, firma va plati tva la stat. am dreptate??

intrebare: daca vom desfiinta firma cu acordul asociatilor, aparatmentul va trece in proprietatea unui asociat stabilit de comun acord. IN ACEST CAZ VA MAI PLATI CINEVA TVA LA STAT?? #-o

MULTUMESC,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara cu mijloace fixe tiana_30 tiana_30 Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare dilema, deja de 2 ani ma chinui sa lichidezi firma la care sunt administrator, firma are 2 ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui spatiu comercial pe persoana fizica 200600 200600 Am infiintat in 1992 o firma impreuna cu inca o persoana si am inchiriat un spatiu de la primarie .In 1996 primaria a vandut spatiul si firma noastra a ... (vezi toată discuția)
Problema tva cmihaelaalina cmihaelaalina firma a cumparat un apartament de la o pers fizica. in momentul de fata, eu ca asociat minoritar al SRL-ului doresc achizitionarea apartamentului pe pers ... (vezi toată discuția)