Am infiintat in 1992 o firma impreuna cu inca o persoana si am inchiriat un spatiu de la primarie .In 1996 primaria a vandut spatiul si firma noastra a cumparat spatiul ,dar cu banii mei.Acum eu si asociatul meu vrem sa ne despartim si este deacord ca eu sa pastrez spatiul si el firma .
Cum putem trece spatiul pe persoana fizica ?
Multumesc mult pentru raspuns !
1. As vrea sa stiu daca prin divizarea firmei spatiul ar putea ramane al meu ca si persoana fizica sau trebuie sa-mi fac o noua firma ?
2. Se poate stabili un pret modic de vanzare a spatiului avand in vedere ca asociatul meu recunoaste ca a fost cumparat de la primarie de mine si nu mi-am recuperat banii ?
Multumesc !
Buna ziua
Am un apartament cumparat pe firma si transformat in spatiu comercial in anul 2002 la cumparare am recuperat TVA acum vreau sa inchid firma sau sa o trec fara activitate problema mea este ce fac cu apartamentul cum pot sa-l trec pe persoana fizica cu costuri cat mai mici ultima evaluare a fost de 10.000 de euro(ap. vechi 34 mp) si a fost cumparat cu 190.000.000 milioane lei vechi.. La vanzare se platesc toate acele impozite pe profit ,dividente si tva?
Multumesc !