avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecerea unui spatiu comercial pe persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecerea unui spatiu comercial pe persoana fizica

Am infiintat in 1992 o firma impreuna cu inca o persoana si am inchiriat un spatiu de la primarie .In 1996 primaria a vandut spatiul si firma noastra a cumparat spatiul ,dar cu banii mei.Acum eu si asociatul meu vrem sa ne despartim si este deacord ca eu sa pastrez spatiul si el firma .
Cum putem trece spatiul pe persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: aurelianvames , utilizator 10:45, 16 Februarie 2010
1. Prin divizarea firmei.

2. Prin vanzare.
Multumesc mult pentru raspuns !
1. As vrea sa stiu daca prin divizarea firmei spatiul ar putea ramane al meu ca si persoana fizica sau trebuie sa-mi fac o noua firma ?
2. Se poate stabili un pret modic de vanzare a spatiului avand in vedere ca asociatul meu recunoaste ca a fost cumparat de la primarie de mine si nu mi-am recuperat banii ?
Multumesc !
Prin divizare trece in patrimoniul unei noi firme.
Contract de vanzare cumparare intre firma si dvs ca persoana fizica.
Buna ziua
Am un apartament cumparat pe firma si transformat in spatiu comercial in anul 2002 la cumparare am recuperat TVA acum vreau sa inchid firma sau sa o trec fara activitate problema mea este ce fac cu apartamentul cum pot sa-l trec pe persoana fizica cu costuri cat mai mici ultima evaluare a fost de 10.000 de euro(ap. vechi 34 mp) si a fost cumparat cu 190.000.000 milioane lei vechi.. La vanzare se platesc toate acele impozite pe profit ,dividente si tva?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere spatiu comercial de pe firma pe persoana fizica prin reducere capital social grandanat grandanat Buna ziua, Apelez la dumneavoastra pentru a ma ajuta cu informatii despre trecerea unui spatiu comercial de pe societate comerciala pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Srl- fara situatii depuse... cmihaelaalina cmihaelaalina am infiintat un SRL in aug 2006, avand 2 asociati (X-80% si Y-20%). am cumparat un apartament pe firma si toate contractlele cu furnizorii de energie ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial catre persoana fizica luminitamica luminitamica Intrucat taxele si impozitele percepute pentru spatiile comerciale sunt mari, m-am gandit cum as putea cumpara de la firma acest spatiu, ca persoana fizica, in ... (vezi toată discuția)