avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract imprumut intre PFA si societate agricola
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract imprumut intre PFA si societate agricola

Buna ziua!

Un PFA poate acorda un imprumut unei societati agricole? Mentionez ca administratorul PFA-ului este si administrator si asociat (dar nu unic) la societatea agricola.

Multumesc. :-)
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:05, 17 Octombrie 2011
Legal nu vad nici un impediment ca sa incheiati un contract de imprumut.
Am citit pe internet niste discutii ca o persoana juridica nu poate imprumuta o alta persoana juridica, doar daca are ca obiect de activitate " Creditarea pe baza de contract - Cod CAEN 6521 ".
Nu veti obtine inregistrarea la ORC a activitatii prevazute de codul CAEN 6521.
Puteti in schimb sa incheiati un contract de imprumut intre o persoana fizica (va fi obligatoriu imprumutatorul) si o societate agricola (imprumutatul);
Nu reprezinta niciun impediment faptul ca persoana fizica care imprumuta are calitatea de reprezentant al imprumutatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot imprumuta intre ele? glo glo o societate comerciala poate imprumuta bani de la o alta societate comerciala? daca da .cum? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de imprumut societate electrosystem electrosystem Doresc sa creditez societatea pe care o conduc cu bani pe care ii imprumut fara dobanda si fara alta pretentie (exceptand evident ramburasarea sumei ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)