avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

va rog sa imi spuneti si mie cat ma costa deschiderea de succesiune in cazul in care sunt fiu si certificatul de deces se afla la mama"vitrega"? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:09, 16 Noiembrie 2010
puteti obtine un duplicat al certificatului de deces la la starea civila.costurile variaza in functie de bunurile care fac obiectul succesiunii.
daca obtin duplicat dupa certificatul de deces,si nu sunt in posesia actelor de propietate ale tatalui meu de unde le pot obtine si cum ? asta in conditiile in care ea nu vrea sa vina la succcesiune.ce se intampla daca ea nu vine la succesiune? va multumesc
Pentru uzul organelor de stat primăria acordă acel înscris din registul de stare civilă gratuit. Asta presupune ca dumneavoastră să solicitați eliberarea lui prin intermediul biroului notarial unde doriți să dezbateți moștenirea. Problema e că dacă mama vitregă nu vrea să vă înmâneze certificatul de deces și nici să dezbată succesiunea, în cazul în care a fost căsătorită cu defunctul, atunci va trebui să acționați în instanță pentru dezbaterea succesiunii.
Pe lângă astea nu există o taxă pentru deschiderea succesiunii. Există o taxă pentru dezbaterea succesiunii care într-adevăr diferă în funcție de valoarea masei succesorale.
va multumesc foarte mult
daca nu va dori sa se prezinte pt dezbaterea succesiunii atunci o veti actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni clausofe clausofe Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Succesiune raul89 raul89 Buna ziua. In cazul dezbaterii a doua succesiuni succesive, in cadrul aceluiasi Certificat de Mostenitor, taxele succesorale se achita pentru fiecare ... (vezi toată discuția)