avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al tatalui.Sora mea impreuna cu mama mea, refuza sa deschidem succesiunea in urma decesului tatalui meu si refuza sa-mi inmaneze si actele necesare.
Cel mai recent răspuns: clausofe , utilizator 19:28, 30 Martie 2013
In primul rand daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala, adica pana intr un an de la deces, mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii. Mergeti la starea civila de la ultimul domiciliu al defunctului cu certificatul dvs de nastere si cu cartea dvs de identitate si cereti un duplicat dupa certificatul de deces al tatalui dvs. Daca nu va intelegeti cu mama si sora mostenirea o veti dezbate in instanta. Deci trebuie sa va adresati instantei.
Buna seara!
Faptul ca sora si mama dumneavoastra ascund actele nu este un impediment in acceptarea succesiunii dupa tatal dvs. In acest sens, o declaratie data in fata notarului, de acceptare a succesiunii este suficienta pentru a dobandi vocatie succesorala. Mai departe puteti solcita dezbaterea succesiunii pe cale notariala, sens in care notarul citeaza si ceilalti mostenitori, in speta sora si mama. Daca succesiunea nu va putea fi dezbatuta pe cale notariala din cauza acestora din urma, aveti la indemana promovarea unei actiuni in instanta, cu mentiunea ca incercarea dezbaterii succesiunii pe cale notariala reprezinta o procedura prealabila si obligatorie.
Succes!
In cazul acesta va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta.
Fara certificatul de deces , adica fara obtinerea duplicatului nu puteti sa solicitati notarului nici incheierea prealabila si obligatorie pentru instanta. mergeti asa cum v am spus la starea civila....
Multumesc tuturor pentru promtitudine si explicatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de recunoastere a calității de mostenitor de catre actuala familie tatălui meu icpopescu icpopescu eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune si testament Socol Socol Tatal meu refuza deschiderea succesiunii intre mine si el dupa moartea mamei. In plus. intentioneaza sa faca un testament notarial unei terte ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)