avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajute un avocat....Am bagat la divort si saptamana aceasta am prima infatisare...am 3 ani de casatorie,nu am avut copii nici partaj dar problema e ca sotul este plecat in strainatate si nu o sa se prezinte la proces,a parasit domiciliul la inceputul anului prin luna februarie.Amandoi am hotarat sa divortam dar el a plecat si am depus doar eu cererea la judecatorie....Se poate sa ne divorteze in cazul in care el "paratul" nu se prezinta???Astept cu nerabdare un raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 23:00, 16 Noiembrie 2010
am uitat sa mentionez ca nu am avocat din cauza problemelor financiare...sunt in somaj
se va judeca in lipsa dupa ce instanta constata ca procedura de citare este indeplinita. asta inseamna ca va dura ceva daca nu stiti adresa lui si daca nu depune intampinare
se poate, numai ca riscati procedura cu strainatate daca nu se prezinta!
Va multumesc mult...nu stiu ce o sa fac...mai ales ca citatiile le-a luat o vecina fara sa stie ca trebuia sa le semnam personal....el oricum nu era dar macar nu aparea o alta semnatura...va multumesc inca o data.

Oare daca nu o sa mentionez ca e in strainatate ci doar ca a plecat de acasa si nu stiu unde nu e mai usor?
nu puteti totusi sa luati legatura cu el ?
nu e indicat sa nu spuneti ca e in strainatate, daca stiti acest lucru. sotul va poate face necazuri mai tarziu si se poate intampla sa va treziti casatorita

Alte discuții în legătură

Divort intre cetatean roman si cetatean strain vioricahafsi vioricahafsi Buna ziua,situatia mea este urmatoarea, m-am casatorit in Algeria cu cetatean algerian,am transcris casatoria in Romania, acum 2 ani.Acum o luna, a obtinut ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa sotului ramyy3 ramyy3 Buna ziua. Ne am separat de sotul meu in urma cu aprox 3 ani dar de abia acum am reusit sa inaintez actele de divort. Nu avem nimic de impartit si nici un ... (vezi toată discuția)
Divort ysm_nutzu ysm_nutzu vreau sa divortez dar sotia nu e in tara , imi trebuie avocat obligatoriu? (vezi toată discuția)