avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa sotului

Buna ziua. Ne am separat de sotul meu in urma cu aprox 3 ani dar de abia acum am reusit sa inaintez actele de divort. Nu avem nimic de impartit si nici un copil. Fostul sot este plecat in strainatate si nu exista nici un mijloc de comunicare intre noi...nu comunicam deloc. Se poate pronunta divortul chiar daca el nu s a prezentat la nici un termen si nici nu se va prezenta? Daca nu se va prezenta poate sa se prezinte mama lui in locul lui?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
ramyy3, utilizator
Da, veti divorta in lipsa, insa va dura pana instanta va constatat ca procedura de citare a fost indeplinita.
Va multumesc pt raspuns! Cat poate dura pronuntarea divortului in lipsa?
Nu stiu.. peste un an, oricum.
Ce as putea sa fac pt grabirea deciziei divortului?Martori? Sau mama paratului nu poate sa se prezinte la proces in locul acestuia el fiind plecat din tara?
Tot ce ziceti dvs conteaza pt judecata, insa pana sa se judece efectiv divortul, trebuie sa dovediti ca a luat la cunostinta de proces. V-ar ajuta daca i-ar zice maica-sa de divort , banuiesc ca vorbesc si sotul ar trimite pe adresa judecatoriei o intampinare in care sa zica daca e de acord cu divortul sau nu si sa taseze niste acte- o copie dupa buletin, eventual dupa acte de rezidenta ca sa aiba un motiv pt care nu se poate prezenta...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort intre cetatean roman si cetatean strain vioricahafsi vioricahafsi Buna ziua,situatia mea este urmatoarea, m-am casatorit in Algeria cu cetatean algerian,am transcris casatoria in Romania, acum 2 ani.Acum o luna, a obtinut ... (vezi toată discuția)
Divorț Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Divort ciridava ciridava Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajute un avocat....Am bagat la divort si saptamana aceasta am prima infatisare...am 3 ani de casatorie,nu am avut ... (vezi toată discuția)