avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort intre cetatean roman si cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort intre cetatean roman si cetatean strain

Buna ziua,situatia mea este urmatoarea, m-am casatorit in Algeria cu cetatean algerian,am transcris casatoria in Romania, acum 2 ani.Acum o luna, a obtinut permisul de rezidenta pe 5 ani si a plecat in Franta chipurile sa isi viziteze fratii.De atunci nu mai raspunde la nici un apel nici el si nici familia lui. Explicatia este clara....a dorit doar acest lucru...rezidenta. Din acest motiv vreau sa divortez iar intrebarea mea este ...care este perioada minima in care se poate pronunta divortul daca il citez la domiciliul comun din Romania si nu se prezinta deoarece este in Franta ...cu alte cuvinte judecare in lipsa prin neprezentare..care este cel mai scurt timp de obtinere a divortului si cat costa aceasta actiune de divort...eventual care sunt etapele divortului si ce termene se aplica.Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: meme1234 , utilizator 01:55, 28 Ianuarie 2013
Taxa de timbru e 39 de lei, veti cumpara si timbru judiciar de 0.3 lei. Daca veti apela la un avocat, veti negocia cu dansul un onorariu, dar luati in calcul ca veti ramane cu paguba daca nu dati de sot.

Pana sa constate instanta ca procedura de citare e indeplinita, va dura cel mai mult, apoi odata ce va trece la judecata, maxim doua termene, in total si cu trecerea termenului de atac.. estimez un an.

Aveti vreo adresa din Franta ?
da,am adresa sorei lui unde mi-a spus sa ii trimit actele pe care a uitat sa si le ia in graba lui de a pleca de ici.M-a contactat pe skype doar pentru a-mi cere acele documente si a-mi da adresa unde sa le expediez..Intentia lui este de a obtine permisul de munca in Franta si am inteles ca il poate lua daca dovedeste ca a locuit acolo 3 luni.Daca obtine acest permis,nu mai are nevoie de permisul romanesc si tocmai acest lucru vreau sa il impiedic.
pentru a obtine numar de asigurare sociala si drept de munca in Franta are nevoie de certificat de cazier judiciar din Romania si cel din Algeria ,care sunt la mine.Stiu ca a cerut certificat de cazier judiciar in Franta si nu inteleg cum ar putea Franta sa ii elibereze un asemenea document avand in vedere ca nu a locuit acolo iar Romania nu este in spatiul Schengen.A facut acest demers pentru a nu mai avea nevoie de mine....
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Poate fi complicata situatia cu citarea lui.
Daca vreti sa deschideti procesul fara avocat e posibil sa ajungeti la suspendarea judecatii si sa ramaneti casatoriti.

Nu cred ca instanta o sa vrea sa fie citat la adresa din tara.
Daca ziceti in instanta ca a plecat in franta , va trebui sa-l citati acolo, mai ales ca ziceti ca stiti unde sta, distanta intre termene fiind vb de procedura cu strainatatea e de cel putin 2 luni, va dura si mai mult daca dansul nu binevoieste sa semneze de primire sau sa trimita intampinare ca e sau ca nu e de acord cu divortul..
Eu n-as zice ca e in Franta as indica adresa de domiciliu asa cum reiese din acte si as zice ca a plecat cu iubita in munti, cereti incuviintare de la instanta sa-l citati prin mica publicitate si prin afisare la usa instantei.
Veti avea nevoie si de martori

dar daca spun ca a parasit domiciliul pentru ca acest lucru este ceea ce doare si ceea ce este real si pot dovedi cu un e mail primit pe adresa lui de e mail, ca a cerut cazier judiciar dandu-si adresa sorei ca si domiciliu al lui ,atunci poate fi citat la acea adresa din Franta? Dar daca fac despartirea in fapt ,dupa cat timp se desface casatoria de la sine ?
Cred ca sugestia dumneavoastra este ideala, va multumesc mult pentru ajutorul dat.Va urez numai bine dumneavoastra si tuturor celor care sunt pe forum le urez sa li se faca dreptate.


Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Divortul cand partenerii traiesc separati de 10 ani si au un copil care a fost crescut si intretinut numai de mama mamasingura mamasingura Va rog sa-mi spuneti cum se poate divorta in conditiile in care cei doi traiesc separat de 10 ani, iar copilul , in varsta de 17 ani a fost crescut si ... (vezi toată discuția)
Divort bonaparte bonaparte buna ziua . am si eu o intrebare la dumneavoastra : pot divorta daca sotul meu este cu domiciliu stabil in italia ? tin sa mentionez ca nu am adresa unde sa ... (vezi toată discuția)