avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Suspendare executare silita onorariu expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Suspendare executare silita onorariu expert

Buna seara,
Apelez la aceasta modalitate (forum) cu speranta ca mai sunt experti contabili in aceeasi situatie cu mine.

Subiectul despre care voi vorbi este cunoscut multor experti contabili care nu si-au incasat banii de la Petrom.
Pe scurt, s-a intamplat asa: la solicitarea Petrom am efectuat o expertiza contabila, care nu mi-a fost onorata. Am obtinut hotarare definitiva si irev. , astfel ca am incasat onorariu prin executor judecatoresc.

Ulterior, m-am trezit cu citatie (la Bucuresti) intr-un proces de suspendare a executarii silite. Am crezut ca e vreo greseala sau o gluma.
Motivul: executarea nu s-a facut printr-un executor din Bucuresti!

In fine, la judecatorie, actiunea Petrom a fost respinsa (anul 2009). In 2010, casa de avocatura introduce recurs, iar Tribunalul Bucuresti admite recursul, obligandu-ma sa restitui suma (ce mi se cuvenea de drept, nu?) plus cheltuielile de judecata.

Ma tot intreb, desi am raspunsul: in ce tara traiesc??
Si, cu adevarat, ma sperie faptul ca va trebui sa platesc acesti bani.
Cine ma poate lamuri, ce sanse am si daca mai sunteti in situatia asta careva, haideti sa ne unim fortele.

Multumesc,
!
!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:10, 20 Noiembrie 2010
Da.
Nu stiu daca gresesc,sper sa nu gresesc,cred eu ca trebuie repornita executarea de un executor competent teritorial.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
M-am interesat si, cam asta e varianta, dar mai intai ar trebui sa restitui creanta si chelt. de jud,. Asta ar insemna sa pierd, de fapt, c/val. acestor cheltuieli.

Ce nu inteleg eu, e vina pe care as avea-o in toata chestiunea asta?! Adica, de ce Petrom n-a respectat o hotarare a unei instante care o obliga la plata onorariului meu, dar mi se imputa niste cheltuieli intr-un proces inutil si aberant...
Buna seara,

O iau babeste si ma corectati daca gresesc:
1. Executati o expertiza pentru Petrom;
2. Pentru ca nu va platesc ii actionati in judecata in procedura somatiei de plata.
3. Castigati si ii executati silit.
4. Ei introduc o actiune in procedura comuna care le este respinsa initial insa e admisa in recurs iar instanta va obliga sa le restituiti banii.
Daca asa stau lucrurile ... imi pare rau insa nu pot sa va ajut cu nimic pentru ca hotararea data de Tribunal este definitiva si irevocabila si trebuie sa le restituitii banii. Nu exista contrarietate de hotarari pentru ca prima hotarare, cea in urma careia i-ati executat silit nu este o sentinta data pe fondul cauzei ci doar o modalitate prin care devine executoriu un contract sau un alt inscris privind o datorie in bani care este certa lichida si exigibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita geta58@gmail.com geta58@gmail.com Buna ziua. Sotul meu a lucrat la OMV Petrom si in urma unui proces colectiv au obtinut plata retroactiva a unor drepturi salariale. Hotararea a ramas ... (vezi toată discuția)
Plata expertizei. cum îmi pot încasa onorariul cuvenit? ion damaschin ion damaschin Buna seara, Acum trei luni instanta a hotarat majorarea onorariului cu 4500 ron pentru expertiza efectuata in sarcina uneia dintre parti. Desi a trecut ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu proces suspendat pmeli pmeli am incasat onorariul provizoriu pentru o contraexpertiza, unul dintre experti a refuzat lucrarea si urma sa se numeasca un alt expert dar la acel termen de ... (vezi toată discuția)