avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.
Sotul meu a lucrat la OMV Petrom si in urma unui proces colectiv au obtinut plata retroactiva a unor drepturi salariale.
Hotararea a ramas definitiva si au primit banii.
OMV a contestat in instanta executarea silita, in speta onorariile imense incasate de avocat, executor judecatoresc si expert contabil, iar instanta a acceptat contestatia in parte, stabilind cuantumul acestor onorarii la niste valori rezonabile.
Problema este ca acum tuturor le-a venit poprire pentru diferenta intre onorariile imense incasate de avocat, executor si expertul contabil si cele rezonabile stabilite de instanta de judecata, desi nu ei au beneficiat acesti bani.
Este corect? Ce este de facut?
Daca sumele pretinse de avocat, executor si expert contabil au fost exagerate de ce nu le-a corectat prima instanta de judecata?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:07, 16 Decembrie 2019
OMV și-a fructificat dreptul de la calea de atac la instanța superioară, și a avut câștig de cauză.
Prima instanță poate să greșească, de asta există și instanță superioară.
Dacă decizia este definitivă, nu mai aveți ce face.

Este vina dumneavoastră că ați acceptat să plătiți astfel de onorarii exagerate. Nu v-ați uitat la buzunar că-i suma cam umflată`?
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Nciunul nu are pregatire juridica pentru a sti care este nivelul "rezonabil" al onorariilor.
De ce nu se stabilesc prin lege, ca la notari?
Nu mi se pare corect ca executarea silita sa se indrepte catre angajati (care si-au castigat pe buna dreptate niste drepturi de munca) si nu catre cei care au luat de fapt acesti bani.
La executori si experti, daca onorariile respecta plafonul, nu aveti ce face. La avocat la fel, daca ati acceptat onorariul acestora, e bun acceptat. Sunt cazuri in care instanta de judecata diminueaza onorariul avocatului, dar clientul este tinut sa-l plateasca pe cel stabilit prin contract - pentru munca prestata de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita onorariu expert Grati Grati Buna seara, Apelez la aceasta modalitate (forum) cu speranta ca mai sunt experti contabili in aceeasi situatie cu mine. Subiectul despre care voi vorbi ... (vezi toată discuția)
Notificare de la o firma de recuperari monitza01 monitza01 Astazi am primit o notificare care ne-a lasat cu gura cascata: sotul meu este anuntat ca \"in baza deciziei 799/5/7 /2010 suntem rugati sa restituim de urgenta ... (vezi toată discuția)
Onorariul expertului contabil, surprinzator de mare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Acum ceva vreme am auzit si eu despre o decizie a unei instante referitoare la niste venituri salariale neprimite. In total trebuiau sa le dea la ... (vezi toată discuția)