avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura notariala

Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 15:58, 22 Decembrie 2010
Daca procura nu ii interzice, de ce nu?
mie personal mi se pare ca asa ceva nu se poate din punct de vedere legal si nici logic.asta ar insemna ca intr-un contract de vanzare cumparare nu exista decat o singura parte............... dl.Sad, dvs ati intalnit un asemenea contract?
Evident este un caz atipic. Ideal ar fi fost ca vanzatorul(mandantul )si cumparatorul
(mandatarul) sa se prezinte frumos la notar sa incheie actul de vanzare cumparare. Dar de multe ori in drept sunt tot felul de situatii care desfid logica. Daca acea procura il mandateaza sa semneze contractul de vanzare cumparare, oricine ar fi cumparatorul, nu vad de ce nu ar putea semna in nume propriu si ca reprezentant al lui x. Nu am intalnit in practica raportat strict la vanzare-cumparare imobile, dar in dreptul comercial am intalnit cu duiumul.
este adevarat ca in comercial am intalnit si eu asemenea situatii, dar uitam un lucru: suntem in preyenta unui act autentic (care se presupune ca are o mare importanta) cumparatorul cui i-ar plati ? lui?
eu nu cred ca asa ceva este posibil....................
este interesant si maine chiar o sa intreb un notar despre acest fapt.................
Chiar si eu sunt curioasa cum o fi.................
Mie personal mi se pare ilogic si ilegal un asemenea contract.
de ce vanzatorul nu mandateaza o alta persoana si gata.................
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic
Un contract de vânzare-cumpărare autentificat în baza unei asemenea procuri ar suna într-un mare fel. Ia să vedem: Subsemnata A am încasat în numele mandantului meu xulescu de la cumpărătorul A suma de. Subsemnata A am achitat mandatarei A suma de.... :stunned: Da de ce nu faceți direct contractul dacă așa stau lucrurile?!
Nu cumva se dorește ca în procură să scrie și că ... va vinde în condițiile cele mai avantajoase și la prețul ce-l va crede potrivit imobilul proprietatea mea...
În dreptul comercial societatea (persoană juridică) reprezentată legal de persoana fizică vinde persoanei fizice (mandatarului). E altceva.

Alte discuții în legătură

Despre imputerniciri Mari P Mari P Buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca se poate prelungi valabilitatea unei imputerniciri notariale daca mandatarul nu mai este in tara.Vreau sa vand o ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare siesi Lisimah Lisimah Este legala o asemenea procura in care imputernicitul poate vinde siesi imobilul care face obiectul procurii?Dupa opinia unor notari nu se poate,fiind conflict ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)