avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pusa la dispozitie in urma desfiintarii postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pusa la dispozitie in urma desfiintarii postului

Sotia mea (de profesie politist) se afla in concediu de cresterea copilului, iar in aceasta perioada am aflat ca postul pe care era incadrata a fost desfiintat.
Se poate sa imi spuneti in ce mod se comunica ocupantului postului faptul ca acesta a fost desfiintat si daca din punct de vedere legal se poate proceda astfel?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: klub , utilizator 10:19, 17 Noiembrie 2010
Conform Codului Muncii pe anul 2010 art 60 alin 1 lit d nu se poate dispune concedierea in perioada cresterii copilului mic
este art.60 alin.1 lit.e C.mun. .... salariatul poate fi instiintat de desfiintarea postului si de termenul de preaviz printr-o instiintare ....
legea 188 /1999 pentru ca e functionar public . nu se aplica codul muncii
freeelis a scris:

este art.60 alin.1 lit.e C.mun. .... salariatul poate fi instiintat de desfiintarea postului si de termenul de preaviz printr-o instiintare ....

Deci daca am inteles bine punerea la dispozitie este echivalenta cu concedierea (pentru ca art 60 alin 1 lit e se refera la concediere), iar partea cu instiintarea in ce lege este prevazuta?
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedeze o mamica care vrea sa se intoarca la serviciu dupa ccc si cei de la firma nu o mai primesc? DONA OTILIA DONA OTILIA Ce este de facut pre exemplu in cazul meu, eu fiind o mamica care doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca pe care il aveam inainte sa intru in concediul de ... (vezi toată discuția)
Am primit preaviz in concediu de crestere copil adriana_25 adriana_25 Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea a fost instiintata sa se prezinte la serviciu pentru a ridica si semna de primire ... (vezi toată discuția)
Post aflat in litigiu anamaria81 anamaria81 Postul pe care il ocup in urma suspendarii deciziei de concediere, se desfiinteaza ca urmare a unei noi reorganizari si se infiinteaza alte posturi. ... (vezi toată discuția)