avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa procedeze o mamica care vrea sa se intoarca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa procedeze o mamica care vrea sa se intoarca la serviciu dupa CCC si cei de la firma nu o mai primesc?

Ce este de facut pre exemplu in cazul meu, eu fiind o mamica care doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca pe care il aveam inainte sa intru in concediul de crestere copil si cei de la firma nu mai vor sa ma primeasca.
Acestia afirma ca firma sa restrans cu activitatea si ca nu mai au posturi pentru mine daca vreau sa ma intorc. Inca mi-au spus din septembrie de cand am fost sa discut sa-mi caut alt loc de munca ca nu au post pentru mine.
Mie nu mi se pare corect. Credeti ca este normal si legal??X-(
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:51, 10 Decembrie 2010
Legal aveti dreptul de a va intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In conditiile in care postul nu mai exista, atunci trebuie sa va comunice instiintarea de preaviz, urman ca la terminarea acestuia c.i.m. sa inceteze in baza art.65 alin.1 C.mun.
trimiteti o notificare prin executor prin care le solicitati reincadrarea pe respectivul post. asteptati sa vedeti daca va raspund in scris.
cf legii, sunt obligati sa va pastreze postul iar sustinerea lor privind restructurarea trebuie dovedita cu acte. solicitati si documentele ce au stat la baza restructurarii postului dvs.
matahachiro a scris:

....
cf legii, sunt obligati sa va pastreze postul ...

Unde sunt prevazute astfel de prevederi ? ....:-/
art.41 lit.b, coroborat cu art.51 lit a si cu art.60 lit.e. Codul muncii.
matahachiro a scris:

art.41 lit.b, coroborat cu art.51 lit a si cu art.60 lit.e. Codul muncii.

Cred ca faceti o confuzie intre concediere si desfiintarea postului ... ceea ce ati postat se refera la concediere si nu la desfiintarea postului ...
Prin urmare, desfiintarea unui post este permisa de legee, dar concediere decat in cazurile prevazute de art.60 alin.2 C.mun. pe perioada CCC.

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatorului dupa revenirea salariatei din concediu de creștere a copilului atunci când firma face restructurări și reorganizează firma. Raisa2019 Raisa2019 Buna ziua, As dori o indrumare legata de urmatoarea situatie: - vreau sa ma intorc la serviciu cu trei luni mai repede din CCC pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil uzzyboss uzzyboss Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)