avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delapidare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delapidare?

Buna dimineata!am o mare problema si am nevoie de ajutorul dvs.am 57 ani si lucrez casiera si in urma unui control la firma au descoperit data de pe chitanta scrisa cu creionul ,cchitanta care am predat-o.S-au sesizat si au mers la clienti si au cerut chitanta originala.suma corespundea pe ambele chitante doar data era diferita.ex?(la client aparea data 5.09.10 la si pe chit.predata 10.09.10).mi-u cerut nota explicativa si le-am spus k in perioada in care am fost in concediu au venit clienti si eu am trecut pe chit.data in care am predat banii.pt.zilele de predare intarziate mi s-a cerut o suma de bani drept penalizare.eu am dreptul sa ies la pensie incepand cu 1 decembrie 2010,am fost la personal si am depus cererea,dar mi s-a dat o instiintare ca peste o saptamana sunt convacata la sediul firmei pentru explicatii si solutionare.ce mi se poate intampla?imi pot face dosar penal?mai pot iesi la pensie?mentionez ca nu mi s-au luat chitantierele si in continuare am dreptul sa tai chitante.VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 20:11, 30 Noiembrie 2010
Clarificarea situatiei cu care va confruntati poate sa survina in urma convocarii la sediul firmei
Pentru lamurirea situatiei financiar contabile,se impune realizarea unei expertize financiar-contabile,care eventual poate atesta existenta de prejudiciu material
Da, va pot face plangere penala dar cred ca ei doresc mai intai clarificarea situatiei in cadrul societatii. Angajati un avocat pentru a face o strategie eficienta.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
La prima vedere este vorba despre infractiunile de fals si uz de fals,dar ar putea sa se constatate si existenta altor infractiuni
Cred eu daca pana acum nu au fost sesizate organele de urmarire penala,ar fi bine sa gasiti un mod de a va intelege cu conducerea societatii,fara alte probleme,mai ales ca iesiti la pensie.
buna ziua.azi s-a luat o decizie in privinta mea.in decizie scrie:incepand cu data din 01.12.2010 in temeiul art.264(1)lit.f si art.264(1) din legea 53/2003-codul muncii se aplica d-nei ,agent recuperare ,sanctiunea disciplinara constand in desfacerea disciplinara a contr.ind.de munca,incetand raporturile in baza art.61(a)din c.m.se poate contesta in 30 zile. in drept:art.264(1)lit.f.art.267(1)(2)(4) si art.61 lit(a) din legea 53/2003-c.m,art.90 alin.2pct.(h) si art.90 alin.3 pct(f) din regulament ordine interioara a sc.mi-au zis k ei imi dau c.m si eu trebuie sa imi depun singura actele de pensie.pot iesi si ce repercursiuni are aceasta decizie.cum ma afecteaza la pensie?
Trebuie sa contestati decizia in termenul legal. Se contesta la tribunal si actiunea este scutita de taxa de timbru. In principiu, in litigile de munca instantele sunt extrem de atente si analizeaza toate aspectele privind concedierea! Pot sa va spun ca sunt sanse destul de mari sa castigati in instanta!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot sa ies la pensie? scool scool buna ziua.va rog din suflet sa imi raspunde-ti la intrebare.am indeplinit stagiul de cotizare si varsta legala sa ies la pensie,doar ca intre timp in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata madara madara Buna seara! Onorariul avocatului pe care eu l-am platit mi se returneaza ca si cheltuiala de judecata ,de catre parata in cazul in care procesul s-*a incheiat ... (vezi toată discuția)
Fratilor am facut o prostie!! contract si delegatie fara semnatura clientilor Cabinet Av Popa Alexandru Cabinet Av Popa Alexandru Salut, imi dau seama ca am gresit, dar asa e cand ai incredere in oameni. Sunt avocat si la rugamintea unui coleg (tot avocat) am facut un contract si am ... (vezi toată discuția)