Salut,
imi dau seama ca am gresit, dar asa e cand ai incredere in oameni.
Sunt avocat si la rugamintea unui coleg (tot avocat) am facut un contract si am emis o delegatie fara sa mi le semneze clientii (niste prieteni de ai colegului)
Problema este ca am fost la un termen la respectivul dosar si am depus delegatia.
Colegul meu avocat m-a asigurat ca acesti clienti vor veni si vor semna contractul si vor plati si onorariul.
Acum vine al doilea termen si clientii (pe care eu nu i-am vazut niciodata) nu ii mai raspund colegului la telefon, nu au venit sa semneze contractul sau sa plateasca onorariul.
Sa renunt la contract si sa retrag mandatul nu poate fi vorba intrucat nu am un mandat (contractul nu e semnat). Sa trimit clientilor notificare de renuntare la mandat si pe urma instantei (art. 72 cpc)
Ce sa fac, ca nici nu stiu?!!? Poate avem colegi care s-au mai confruntat cu astfel de probleme
"Prietenul" care te-a asigurat in privinta clientilor ar trebui (asa ar fi normal si frumos) sa ia cumva legatura cu domniile lor si sa te ajute sa iesi din impas, eventual, ar putea sa se deplaseze impreuna cu tine la adresa indicata in dosar si sa faceti un cfl daca nu raspund la tel.; ma rog, e o idee.
Poate, daca ai trimite o notificare prin care ii inviti sa discutati asupra a ceea ce s-a intamplat la primul termen si ce mai urmeaza, le starnesti curiozitatea si interesul si ai norocul sa si vina. E tot o idee.
Incearca pana la urmatorul termen sa iei legatura cu "clientii". Daca tot nu dai de ei, rezilieizi contractul. Chiar daca ei nu au semnat (aspect ce trebuie evitat pe viitor) poti spune ca acest contract a fost incheiat la distanta, in conditiile art. 126 din Statut. (oricum nu o sa te intrebe nimeni nimic). Forma scrisa a contractului este o conditie "ad probationem" iar faptul ca nu a fost semnat de catre clienti nu va atrage fata de tine decat cel mult lipsa calitatii de reprezentant:)
Ii notifici pe ei, notifici si instanta si arati ca relatiile contractuale au incetat.
Succes!