avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dificil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dificil

buna ziua,
mi-e teama ca o sa pierd tot si o sa raman in strada.
am divortat acum 10 ani,avem impreuna un copil si o garsoniera cumparata in timpul casatoriei din banii dati de mama mea in urma vanzarii unui apartament a acesteia.fosta mea sotie nu a contribuit cu nimic,nu avea nici serviciu,carte de munca,nimic.desi am insistat foarte mult sa-mi cresc singur copilul, acesta a ramas la ea,platesc pensia alimentara respectand legea,desi nu am nici un venit.
i-am oferit fostei mele sotii varianta unui partaj pe cale amiabila 50-50 din garsoniera.nu a fost de acord,spunandu-mi ca vrea tot.mi-am luat un avocat ,am strans toate actele care dovedesc ca mama mi-a data banii,inclusiv o chitanta de mana semnata de 2 martori care au fost de fata cand mi-a dat mama banii,inclusiv dovada cu cartea de munca ca eu aveam venituri in acea perioada.
intrebarile mele sunt
ce sanse am sa castig mai mult de 50%
pot evita taxa de timbru care e in valoare de vre-o 2500roni,am depus o adeverinta de la financiar ca nu am venituri da am o masina care valoreaza cam cat taxa:D
va multumesc


Cel mai recent răspuns: condratovcatalin , utilizator 11:18, 19 Noiembrie 2010
se poate cere reducerea taxei sau plata ei esalonata sau scutirea in anumite cazuri numai ca trebuie sa va incadrati la anumite venituri.
va salut
nu am nici un venit. adica 0
am doar aceasta masina ptr care platesc impozit
ma gandesc ca daca nu am sanse de castig mai mari de 50% poate ma mai rog de ia sa accepte si evit niste cheltuieli aiurea
multumesc
deci,oameni buni ce ma sfatuiti sa fac,sa renunt sau am sanse de castig?
ea este trecuta in actul casei dar banii au fost ai mei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Partaj-munca femeii in gospodarie iarina mai iarina mai Buna. Procentual, care e marja in care e apreciata munca femeii in gospodarie? Situatia de fapt e urmatoarea: Casatorie in 2001, un an am locuit cu mama ... (vezi toată discuția)
Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)