avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

va rog sa ma lamuriti intr-o problema:am un copil dintr-o casatorie anterioara,sotul meu are si el la randul lui un copil din prima casatorie.Impreuna mai avem un copil.In cazul in care unul din parinti moare cum se imparte mostenirea la cei trei copii(mai exact cat primeste copilul din casatoria anterioara a parintelui care a decedat)?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:38, 17 Noiembrie 2010
Fiecare dintre copiii din casatoriile anterioare il mosteneste doar pe parintele sau (dintre cei doi soti) iar copilul din aceasta casatorie ii mosteneste pe ambii.

Exemplu: Sa presupunem ca moare sotul dvs. In acest caz vin la mostenire: sotul supravietuitor (dvs.) cu o cota de 1/4, iar cei doi copii (cel din casatoria anterioara a sotului si copilul comun) cu o cota de 3/4, adica fiecare cate 3/8. Copilul dumneavoastra din casatoria anterioara nu il mosteneste pe sot.
Fiind corect ceea ce a explicat @Ana Mocanu, rezulta doua consecinte practice:
Dupa decesul ambilor soti,
a) copilul comun va avea o cota mai mare din bunurile parintilor
b) copilul care este doar al sotului care moare ultimul, este probabil ca va mosteni (ca valoare), mai mult decat copilui primului decedat.

Cei doi copii care sunt doar al unuia dintre soti, isi vor mosteni fiecare si celalalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi legale moștenitori și testament AureliaGhe AureliaGhe Bună seara! Logodnicul meu mai are un copil dintr-o relație anterioara și noi împreună avem alți 3 copii. Toți cei 4 copii sunt minori. Casa în care ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)