avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dupa o luna de la casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dupa o luna de la casatorie

sotia mea adepus divort, suntem casatoriti de o luna, ce pot sa fac sa castig cat mai mult timp? poate reusesc sa ma impac, acum nu vrea sa auda un cuvant de la mine...poate daca am mai mult timp reusesc sa stau de vorba cu ea... va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danny600sl , utilizator 18:09, 23 Noiembrie 2010
cel mai scurt divort se poate obtine "prin acordul partilor"...daca mai astepta putin si nu se grabea, ati fi intrat sub incidenta noilor reglementari ( legea nr. 202/2010)...
atata timp cat desfacerea casatoriei prin divort este solicitata numai de una din parti, dvs. nefiind de acord cu divortul instanta nu va dispune desfacerea casatoriei intr-un termen foarte scurt. incercati reconcilierea. mai aveti timp.
succes
Ce s-a putut intampla intr-o luna!!. Am cunoscut si eu pe o cuplu la fel, a durat o luna. Dar poate ca este foarte bine pentru dv sa nu sa mai aude de cineva care nu poate sta fara "mama" sau "tata", si ce se zic ... documentele nu sunt importanti. Nu stiu ce se poate sa se zica in aceste fel de situatie. Eu cred ca nu te ar merita...Stai linistit. Daca sa rasgandeste mai pun si tu impiedicile. Pana sa castig si pe tine in fata oricine. Dupa divortul daca vrea sa sta cu dv poate va recasatoriti, de ce nu?.
multumesc pt raspunsuri, problema e ca tin enorm la ea, am facut si eu greselile mele e adevarat, ma intereseaza daca pe cale legala pot intarzia procesul si cum. va multumesc
In primul rand aveti dreptul sa solicitati la primul termen de judecata un termen necesar angajarii unui aparator.
In acest interval poate ajungeti la un consens pentru a mai da o sansa casniciei dvs.
Apoi , mai exista varianta ca ambele parti sa solicite suspendarea cauzei( la primul termen de judecata sau ulterior in baza art.242 al.1 pct.c.proc.civ..
Daca va convingeti sotia sa accepte sa solicitati impreuna suspendarea cauzei, aveti posibilitatea ca in termen de maxim 1 an sa va analizati sentimentele unul fata de celalalt si in acelasi sa decideti daca ramaneti sau nu impreuna.
Daca in acest interval veti constata ca aceasta casnicie nu mai are sorti de izbanda, oricare dintre soti poate depune o cerere de repunere a cauzei pe rol, achitand 1/2 din taxa de timbru pentru divort.
Daca insa, decideti sa ramaneti impreuna, dosarul lasat in nelucrare timp de un an se va perima, iar actele de procedura efectuate nu-si vor mai produce efectele, deci va fi ca si cum aceasta actiune nu a fost niciodata depusa.
Aceasta varianta am recomandat-o tuturor cuplurilor care doresc sa mai dea o sansa casatoriei lor si uneori partile au decis ca nu merge si am repus cauza pe rol, alteori partile au continuat casatoria si cauza s-a perimat.
Deci consider ca aceasta varianta este cea mai buna in cazul de fata , mai ales ca aveti doar o luna de la data incheierii casatoriei.:luck:

Alte discuții în legătură

Divort Loredana3008 Loredana3008 Buna ziua, Sotul meu doreste sa divortam dupa 3luni de la casatorie.Impreuna cu mama lui m-au dat afara din casa,au venit parintii mei si m-au luat .La ... (vezi toată discuția)
Divort iugaadrian iugaadrian buna ziua .A si dori sa stiu daca actiunea de divort intentata de sotia mea poate fi respinsa de catre instanta.SPUN acest lucru ptr faptul ca ea a inaintat ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu divortul stanciucbn stanciucbn In primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la prima mea intrebare.Acuma as dori sa stiu cum sa fac deoarece sotul meu a intentat divort din ... (vezi toată discuția)