avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu sunt de acord cu divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu sunt de acord cu divortul

In primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la prima mea intrebare.Acuma as dori sa stiu cum sa fac deoarece sotul meu a intentat divort din culpa comuna iar eu nu sunt de acord cu acest lucru deoarece eu nu sunt vinovata cu nimic.Ce pot sa fac la prima infatisare sa schimb din culpa comuna in altfel de culpa care este doar a lui deoarece el are o relatie extracomjugala si doreste divortul?Se poate cere o amanare si o prelungire a procesului deoarece eu nu doresc divortul.Ce trebuie sa fac mai ales ca ete un copil la mijloc care nu suporta ideea ca parintii lui sa se desparta.As dori sa-l lungesc cat mai mult poate,poate se razgandeste si renunta la divort chiar daca numai pentru linistea copilului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:36, 30 Aprilie 2010
el a zis ,dar instanta hot daca e culpa comuna sau nu pe baza probelor din dosar,contactati un avocat
Chiar daca se solicita un divort din culpa comuna , acest lucru nu inseamna ca se si acorda . In baza intampinarii depuse de dvs. , avand la baza probatoriul existent , completul de judecata este cel care va hotara . In legatura cu durata procesului angajati-va un avocat care va gasi modalitati legale de a prelungi durata acestuia ... insa ... mai vreti sa va impacati in conditiile date ? Chiar daca e la mijloc un copil ... dragoste cu de-a sila nu se poate .... parerea mea , dar dvs. sunteti cea mai in masura sa decideti .
In ceea ce priveste culpa, la primul termen de judecata va trebui sa formulati o intampinare - cerere reconventionala, pe calea careia veti arata apararile dvs. fata de motivele invocate, iar prin reconventionala va trebuie sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului.Aceasta cerere se timbreaza cu 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
In principiu, la primul termen de judecata puteti formula o amanare pentru angajarea unui aparator, in acest caz depunand ce v-am explicat mai sus la al doilea termen de judecata.
Daca credeti ca veti mai putea discuta pe cale amiabila, mai exista varianta ca ambele parti sa solicite suspendarea cauzei, iar in decurs de un an de la data susupendarii cauza poate fi repusa pe rol si procesul se reia din stadiul care a ramas, aceasta in situatia in care ajungeti la concluzia ca nu se mai poate continua.
Mai exista si varianta impacarii partilor, instanta putand lua act de aceasta in orice faza procesuala a divortului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alina_ion_escu alina_ion_escu intampinarea este obligatorie intr-un proces de divort? si daca nu fac o intampinare ,ce se intampla? daca sunt in concediu medical si nu ma pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala C.POP C.POP Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)