Cautand asiduu contul in care pot achita taxa pentru cardul de avocat 2008, am constatat cu "aproape surprindere", ca acesta nu exista.
Nu pe pagina oficiala a Baroului Bucuresti.
Motiv pentru care, intr-o incercare de a afla daca suntem cu totii in aceeasi "oala" cu privire la aspectul "pagina oficiala de internet a Baroului total inutila si neintretinuta", am accesat pagina Baroului Cluj.
Nu realizez ce speram sa aflu, dar am ramas placut surprins. Se pare ca cei din Cluj chiar au inteles faptul ca imaginea conteaza, prima impresie intotdeauna conteaza, si in consecinta observ un portal intretinut atat estetic, cat si din punct de vedere al informatiilor expuse membrilor/utilizatorilor acestuia.
Ca si nota comparativa, accesand pagina oficiala a Baroului Bucuresti, constati existenta unui "anunt" de forma:
"ANUNT
In atentia avocatilor care nu si-a achitat contributiile restante la
Baroul Bucuresti, U.N.B.R. si Filala Bucuresti a C.A.A."
Punand accent pe stilul plastic iesit din comun a partii de propozitie ce mandra contine un dezacord cat UNBR de mare.
Este un exemplu minor, dar deranjant, si m-am intrebat intotdeauna de ce acesti oameni, nu sunt capabili sa creeze o pagina de web functionala, care in definitiv i-ar scuti de nervi si cozi formate din avocati grabiti, enervati si plictisiti de indolenta de care dau dovada o parte din angajatii institutiei in cauza.
Pagina oficiala a Baroului Bucuresti, in concluzie, poate fi privita ca un afront din partea celor care sustin legitimitatea existentei acestuia si care, in definitiv il "intretin".
Il intretin in contra bunului simt si in contra nevoilor nascute, actuale si presante ale avocatului din ziua de astazi, care nu poate afla cum poate contribui la bugetul baroului prin achitarea unei simple taxe, intr-un mod rapid, fara alte complicatii.
Nu, stimati colegi, este necesar un tur de onoare pana la sediul baroului pentru a putea beneficia de aceasta informatie.
Revenind, va invit sa aruncati o privire pe site ul Baroului Cluj, sa va faceti o idee, in cazul in care nu stiati deja, asupra a cum trebuie sa arate pagina de web a unei institutii denumite Barou.