IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am trainuit, si pe cate luni minim trebuie sa fie contractul? :D
In urma completarii stagiului profesional obligatoriu (2 ani) este necesar sa prezentati in vederea inscrierii la examenul de definitivare in profesie:
-recomandarea avocatului coordonator;
-dovada achitarii taxei de examen catre bar si unbr;
-rabdare (in functie de Bar)
Da Andreea recomandarea este, in fapt, raportul de stagiu al av. coordonator cu privire la majestuosul si a toate cuprinzatorul si a toate asmilatorul stagiu.
Nu stiu ce si cum au facut alti colegi dar eu nu as fi reusit sa ma inscriu fara, mai ales in conditiile in care acest raport reprezinta unul dintre cele doua cerinte pentru inscriere, astfel cum figureaza si pe site-ul bar-ului București.
S-au inscris fara...conditie ceruta pentru validitatea inscrierii...oare ce rezulta prin neindeplinire...? :">
In fine, daca le-au fost admise dosarele...bafta le mai trebuie :sorry:
Pai ce sa zic, daca te uiti pe site-ul UNBR, scrie "Înscrierea la examen se va face prin cererea formulată conform art. 5 din Hotărârea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar. [...] Taxa de înscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA)". Deci... cine sa se mai uite in statut, unde scrie si de raportul consilierului si multe altele? :)
Alte discuții în legătură
Inscriere in barou
aandrra
stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tabel
aandrra
buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)